Galaxy S6. Cel mai spectaculos telefon din istoria Samsung (VIDEO)

Data: 17/02/2015 | Autor: .

samsung-galaxy-s6-gadgetreport.ro_

Samsung Galaxy S6 va fi, fără îndoială, cel mai important telefon lansat vreodată de sud-coreeni. Ultimele informaţii vin să susţină ideea că smartphone-ul va oferi noi facilităţi care vor reprezenta un argument în plus în faţa concurenţei.

Potrivit celor de la Sammobile, noul telefon Samsung Galaxy S6, ce va fi lansat la Mobile World Congress 2015, pe 1 martie, va oferi un display de 5,5 inchi cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli) şi două camere foto, una frontală de 5 MP şi celalaltă de 20 MP cu stabilizare optică. Cea principală va include un software care va optimiza fotografiile şi filmările pe timp de noapte.

Great vision”, “Find clarity in darkness” si “A unique view” sunt cuvintele cu care Samsung susţine această nouă cameră pe care a anticipat-o într-un teaser video de 17 secunde, lansat pe Twitter.

Even DongHoon Jang, senior vice president si head of Camera R&D Group la Samsung Electronics, a declarat ca noua cameră va fi cu mult mai inteligentă decât tot ce oferă în prezent piaţa, urmând să realizeze fotografii excelente în orice condiţii.

O altă noutate adusa de noul smartphone Samsung Galaxy S6 va fi noul TouchWiz, despre care se spune că va fi mult mai rapid decât cele din prezent.

Interesant este ca noul TouchWiz nu va mai include aplicatiile preinstalate S Voice, S Health, S Note sau Scrapbook, acestea urmand sa poata fi descarcate din magazinul de aplicatii Galaxy Apps.

In schimb, Galaxy S6 va include Microsoft OneNote, OneDrive, Office Mobile si Skype.

Noua suita TouchWiz va aduce, de asemenea, mai multe optiuni în privinta temelor, culorilor, layout-ului tastaturii, dimensiunilor icon-urilor etc.

Samsung Galaxy S6 ar urma sa includa o baterie de 2600 mAh, cu 200 mAh mai mica decat cea de pe S5, asta în condiţiile în care profilul telefonului s-a redus la 6,91 mm.

Cei de la  Sammobile se intreaba daca bateria nu va fi, oare, principala problema a noului smartphone. Se spera ca noul procesor si software-ul de pe S6 sa consume mai putina energie, astfel ca autonomia sa nu fie afectata.

Sud-coreenii vor renunta, o data cu noul telefon, la posibilitatea de a schimba bateria, asta pentru a reusi sa modifice carcasa acestuia. Astfel ca noul Samsung Galaxy S6 va avea un profil single-body, din sticla si cu margini metalice, dupa modelul Galaxy Alpha.

Noul profil este menit sa ofere telefonului un aspect premium si, probabil, sa justifice o crestere a pretului catre nivelul iPhone.Astfel, potrivit AndroidPit, Samsung Galaxy S6 ar urma să coste 749 de euro în varianta de 32 GB, 849 de euro cel de 64 GB şi 949 euro cel de 128 GB.

Iar Galaxy S Edge, noua generaţie de telefon cu ecran curbat, va costa 849 euro pentru varianta cu 32 GB, 949 euro pentru cea de 64 GB şi 1049 euro pentru cea de 128 GB.

Samsung Galaxy S6 ar putea fi primul smartphone de top al sud-coreenilor care va veni exclusiv cu un procesor Exynos, după ce Qualcomm a înregistrat mari probleme cu noul Snapdragon 810 pe 64 de biti si astfel l-a retras, pentru moment, de pe piaţă. Telefonul va rula 3 sau 4 GB de RAM in functie de varianta.