Galaxy S7, bomba care ar putea arunca în aer Samsung

Data: 11/02/2016 | Autor: .

samsung galaxy s7 gadgetreport.ro

Sud-coreenii de la Samsung îşi pun mari speranţe în lansarea noii generaţii Galaxy S7/S7 Edge, asta în condiţiile în care vânzările de smartphone-uri din 2015 s-au situat sub aşteptări. Dacă Galaxy S7 nu va confirma aşteptările pieţei, Samsung va avea mari probleme.

Cele mai noi imagini-spion vin să spulbere mai toate aşteptările optimiste privind noul telefon. Deşi iniţial s-a speculat că Samsung va renunţa la carcasa fragilă din sticlă, mult criticată de fani, pare că Galaxy S7 şi S7 Edge vor urma aceeaşi linie lansată de S6.

Galaxy S7 imagini spion gadgetreport.roMai mult, noua generaţie arată aproape identic cu cea anterioară, singurele modificări substanţiale de look fiind profilul ceva mai subţire şi reducerea dimensiunii camerei de pe spatele telefonului, care nu mai este aşa pronunţată ca la S6, relatează GadgetReport.ro

În rest, dacă ar fi să dăm crezare imaginilor spion, prezentate de TalkAndroid, pare că Galaxy S7 nu va oferi nici măcar portul USB Type-C, optând pentru unul clasic Micro USB.

Nici slotul pentru card, cerut cu insistenţă de fani, nu este confirmat de imagini.

Schimbări majore vor fi însă sub carcasă. Samsung Galaxy S7 ar urma să prezinte noile procesoare Exynos 8890 şi Qualcomm Snapdragon 820, 4 GB de RAM şi o placă video ARM Mali-T880 MP12.

Samsung-Galaxy-S7-Edge-Grey-randareProcesorul Exynos 8890, cu care vor fi dotate şi telefoanele care vor ajunge în România, are patru nuclee pe 64 de biți ARMv8 şi alte patru Cortex A-53 care, împreună, oferă o performanţă mai bună cu 30% faţă de versiunea precedentă, Exynos 7420, prezentă pe Galaxy S6 şi Note 5. Şi consumul de energie este mai mic, cu aproximativ 10%.

samsung-galaxy-s7-back

Noua soluţie tehnică, dezvoltată pe 14 nm, va permite viteze de descărcare de până la 600Mbps și de upload de aproximativ 150Mbps, graţie modemului cat.12/13, iar placa video ARM Mali-T880 MP12 va asigura o experienţă multimedia superioară.

Bateria va fi una ceva mai mare, de 3000 mAh în cazul Galaxy S7 şi de 3600 mAh pentru S7 Edge.

Camera de selfie va fi aceeaşi de 5 MP de pe S6, în timp ce pe spate, noua generaţie va aduce o cameră de 12 MP, Britecell. Aceasta include senzori mai mici de un micron care au permis sud-coreenilor să reducă dimensiunea camerei cu până la 17%, fapt confirmat de imaginile spion.

Samsung-Galaxy-S7-Edge-randare-gadgetreportCamera Britecell promită să atragă mai multă lumină naturală şi să reducă, astfel, culorile considerate artificiale.

Galaxy S7 va fi, totodată, primul telefon Samsung care va include o tehnologie de tip 3D Touch care, în functie de cum apeşi pe ecran, va transmite comenzi diferite.

Dincolo de aceste facilităţi, noul Samsung Galaxy S7 ar urma să revină la standardul IP68, fiind rezistent la apă şi praf, şi să includă o nouă soluţie de optimizare a bateriei. În plus, va rula sistemul de operare Android 6.0.

Vor fi de ajuns aceste dotări (prezentare pe surse şi neconfirmate oficial de Samsung) pentru ca noua generaţie să înregistreze vânzările mai mari decât Galaxy S6?

În condiţiile în care designul este identic, de ce să cumperi Galaxy S7 şi să nu alegi un S6, asta mai cu seamă că diferenţa de preţ va fi semnificativă, iar experienţa de utilizare, pentru un client obişnuit, nu va fi una diferită? Adăugaţi şi faptul că Samsung va avea parte, în acest an, de o concurenţă mult mai puternică.

În aceeaşi zi cu S7 va debuta la World Mobile Congress de la Barcelona noul smartphone LG G5, telefon care, pe lângă dotările similare, va aduce câteva soluţii tehnice inedite şi interesante, precum bateria retractabilă şi ecranul allways ON, despre care aflaţi mai multe detalii AICI.

Sony, Lenovo şi HTC pregătesc, la rândul lor, noi smartphone-uri, cu Snapdragon 820 şi 4 GB de RAM, iar noua generaţie iPhone 7 se anunţă a fi una cu mult peste performanţele iPhone 6, oferind şi o serie de dotări în premieră, precum căştile fără fir AirPods.

Dincolo de “AirPods”, telefonul ar urma să prezinte un procesor de patru ori mai rapid decât cel de pe iPhone 6s, o cameră cu deschidere f/2.0, senzori îmbunătăţiţi pentru 3D Touch şi Force Touch, alături de o baterie mai bună, cu încărcare rapidă.

Detalii despre noul telefon Apple – AICI.

În aceste condiţii, lansarea Galaxy S7 reprezintă pentru Samsung un moment semnificativ. Va reuşi noul telefon să relanseze vânzările sau, la fel ca HTC, gigantul sud-coreean va pierde teren, mai cu seamă că din China vin tot mai mulţi producători cu telefoane ieftine şi puternice?