Galaxy S8, amânat! Noi informaţii despre flagship-ul Samsung

Data: 19/12/2016 | Autor: .

Galaxy S8, amânat! Noi informaţii despre flagship-ul Samsung

Sud-coreenii de la Samsung au de gând să amâne lansarea smartphone-ului Galaxy S8, pentru a se asigura că nu vor repeta gafa uriaşă făcută cu Galaxy Note 7, relatează GadgetReport.ro. Surse din cadrul concernului IT&C afirmă că lansarea flagship-ului ar urma să fie amânată pentru aprilie 2017, pentru ca telefonul să poată fi testat temeinic.

Potrivit Sammobile.com, dacă iniţial se preconiza ca Galaxy S8 să fie lansat la Mobile World Congress de la Barcelona, din februarie, noul termen vehiculat este mijlocul lunii aprilie. Astfel că telefonul ar urma să ajungă pe piaţă abia în jurul datei de 1 mai.

Jurnaliştii afirmă că sud-coreenii iau în calcul organizarea unui eveniment special la New York şi că discută în prezent cu agenţiile de publicitate pentru a dezvoĺta o campanie fără precedent, menită să reclădească încrederea clienţilor după eşecul de proporţii cu Galaxy Note 7.

Această variantă ar fi fost prezentată participanţilor la evenimentul global de marketing pe care care Samsung l-a ţinut la sediul principal din Coreea de Sud.

Prin amânarea lansării, Samsung încearcă să îşi rezerve timpul necesar pentru a testa toate tehnologiile noi pe care le va implementa pe noul telefon.

Galaxy S8 ar urma să fie primul smartphone Samsung cu un display care va acoperi peste 90% din suprafaţa telefonului, iar butonul fizic de Home va fi înlocuit cu unul virtual.

„Va fi un ecran superior celui deja anticipat de Xiaomi cu al său spectaculos Mi Mix.Spre deosebire de ecranul telefonului chinezesc, telefonul celor de la Samsung va avea marginile rotunjite pe toate părţile”, au declarat sursele Bloomberg.

Display-ul Galaxy S8 va fi disponibil în două versiuni, de 5,1 respectiv 5,5 inchi, şi va fi primul din lume cu rezoluţie 4K (3840×2160 pixeli). Ecranul va avea un raport incredibil, de 808 ppi. Pentru că o asemenea rezoluție va cere foarte multă energie, sud-coreenii au găsit și o soluție inedită – Samsung Galaxy S8 va rula în 4K doar atunci când utilizatorul va dori să vizioneze materiale video la o asemenea rezoluție.

Pentru a susţine ecranul 4K, Samsung va dota noul smartphone Galaxy S8 şi cu o baterie pe măsură, de 4000 mAh, cu încărcare rapidă. Noul ecran va fi VR ready, adică va permite rularea unor clipuri de realitate virtuală la o claritate fără precendent în industrie.

O altă inovaţie, despre care GadgetReport.ro relata recent, este senzorul optic de amprentă.

Acesta va oferi posibilitatea utilizatorilor de a se loga, în siguranţă, doar prin simpla apăsare a ecranului, care va recunoaşte amprenta proprietarului.

Samsung Galaxy S8 va include noul procesor Exynos 8895, alături de o placă grafică ARM Mali-G71, combinație hardware de 1,8 ori mai puternică decât Mali-T880 MP12/Exynos 8890 prezentă pe Galaxy S7.

Soluția hardware va fi întregită de 6 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 64/128/256 GB. Modulul de memorie de 256 GB, bazat pe standardul Universal Flash Storage 2.0, are suport pentru playback video 4K şi oferă performanţe peste nivelul SATA de pe SSD-urile pentru PC-uri.

Lee Kyeong-tae, vicepreședintele companiei coreene, declara recent că S8 va avea un design nou, o cameră foto mai bună și un serviciu bazat pe inteligență artificială. Este vorba de Viv, un asistent virtual dezvoltat de creatorii Siri, cumpărat în toamnă de producătorul coreean.

Cum Apple are SIRI, iar Google a dotat Google Pixel cu noul Google Assistant, era de aşteptat ca şi sud-coreenii să facă pasul către un serviciu bazat pe inteligență artificială.

Galaxy S8 ar urma să fie primul telefon Samsung cu două lentile, soluţie similară cu cea folosită de LG pe modelul G5. Camera principală ar urma să ofere, astfel, o imagine combinată de 21 MP, în timp ce senzorul de selfie va avea 8 MP, cu flash led.

Telefonul ar urma să ruleze Android 7.0 şi să includă portul USB Type C și va avea, bineinteles, şi dotările devenite standard pentru produsele premium Samsung, de la WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO, Bluetooth v 4.2 LE, ANT+, NFC, Accelerometru, Senzor de proximitate, RGB Light, Senzor geo-magnetic, Gyro, Barometru, Hall, HRM- Senzor de monitorizare a pulsului.Samsung Galaxy S8 va avea certificare IP68 pentru praf şi rezistenţă la apă.

Telefonul îl vom vedea în România cel mai probabil la începutul lunii mai. În privinţa preţului, nu putem decât să speculăm că acesta ar urma să fie în jur de 850-950 de dolari.