Galaxy S8, revoluţionar! Primul telefon Samsung cu ecran UHD

Data: 26/08/2016 | Autor: .

Galaxy S8, revoluţionar! Primul telefon Samsung cu ecran UHD

Noul smartphone Samsung Galaxy S8, gadget care va fi lansat în februarie 2017, va fi primul telefon al sud-coreenilor care va include un display UHD, cu o rezoluţie 4K, de 3840×2160 pixeli. Cel puţin asta susţine TalkAndroid, care confirmă zvonurile privind folosirea, în premieră, a ecranelor 4K pe seria Galaxy.

Ecranul, de 5,5 inchi, va avea un raport incredibil, de 808 ppi! Potrivit surselor citate de GadgetReport.ro, noul ecran va duce experienţa VR la un nivel fără precedent, Samsung fiind una dintre companiile care promovează puternic tehnologia de realitate virtuală.

galaxy s8 gifPentru a susţine ecranul 4K, Samsung va dota noul smartphone Galaxy S8 şi cu o baterie pe măsură, de 4000 mAh, cu încărcare rapidă.

GadgetReport.ro relata, recent, că smartphone-ul Samsung Galaxy S8 ar urma să fie vândut în două versiuni, una cu procesor Exynos şi o alta cu un Qualcomm Snapdragon 823, cu 6-8 GB de RAM, Adreno 530 GPU, şi un spaţiu de stocare de 64/128/256 GB.

Modulul de memorie de 256 GB, bazat pe standardul Universal Flash Storage 2.0, are suport pentru playback video 4K şi oferă performanţe peste nivelul SATA de pe SSD-urile pentru PC-uri.

Memoria, intrată deja în producţie, permite derularea a până la 45.000 de operaţiuni pe secundă, la 850 MB/s, dublu faţă de cea oferită de cele mai performante SSD-uri.

TalkAndroid afirmă, pe de altă parte, că Galaxy S8 ar urma să fie primul telefon Samsung cu două lentile, soluţie similară cu cea folosită de LG pe modelul G5. Camera principală ar urma să ofere, astfel, o imagine combinată de 21 MP, în timp ce senzorul de selfie va avea 8 MP, cu flash led.

Telefonul ar urma să includă, în premieră, portul USB Type C, aşteptat încă de pe seria S7/S7 Edge.
Samsung Galaxy S8 va avea, bineinteles, şi dotările devenite standard pentru produsele premium Samsung, de la WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO, Bluetooth v 4.2 LE, ANT+, NFC, Accelerometru, Senzor de proximitate, RGB Light, Senzor geo-magnetic, Gyro, senzor de amprentă, Barometru, Hall, HRM- Senzor de monitorizare a pulsului.

Samsung Galaxy S8 va avea certificare IP68 pentru praf şi rezistenţă la apă.

În privinţa preţului, nu putem decât să speculăm că acesta ar urma să fie în jur de 850-950 de dolari. Urmariti, mai jos, un clip video cu unul dintre cele mai interesante concepte lansate pe internet.