Galaxy Tab is back. Samsung fenteaza justitia germana cu un nou model

Data: 17/11/2011 | Autor: .

Samsung a lansat un nou model al tabletei Galaxy Tab 10.1, la numele careia a fost adaugata litera N, pentru a putea vinde gadget-ul in Germania. 

Practic, diferenta dintre Galaxy Tab 10.1 N si vechiul model este faptul ca spatele metalic inconjoara acum marginile tabletei si este vizibil din partea din fata. Totodata, difuzorul tabletei si-a schimbat pozitia.

Se pare ca cei de la Samsung ar face orice pentru a-si putea vinde modelul pe piata din Germania inainte de sezonul Sarbatorilor, si sunt dispusi sa incerce piata „picatura cu picatura” pana cand justitia germana le va da o decizie favorabila. Vanzarile Galaxy Tab 10.1 au fost blocate anterior in Germania de o decizie a instantei, in cadrul unui proces dintre producatorul sud-coreean si Apple.

Conflictul juridic dintre Apple si producatorii de terminale Android are o istorie indelungata, cele mai multe procese fiind intentate de compania americana sud-coreenilor de la Samsung. Apple ii acuza pe acestia ca au copiat designul si functionalitatile smartphone-urilor si tabletelor iPhone si iPad in modelele din seria Galaxy. In replica, cei de la Samsung ii acuza pe Apple de incalcarea mai multor patente din zona telecomunicatiilor.

In prezent, intre cele doua companii exista deschise 23 de procese, in tari precum Franta, Japonia, Germania, Coreea de Sud si Statele Unite.

Pana acum, Apple pare sa fi iesit invingatoare in disputele cu cei de la Samsung. Compania americana a reusit sa blocheze vanzarile tabletei Galaxy Tab 10.1 in Germania si sa provoace retragerea modelului Galaxy Tab 7.7 din targul IFA Berlin.