Galaxy X, telefonul revoluţionar pe care Samsung îl lansează în 2017

Data: 4/01/2017 | Autor: .

Galaxy X, telefonul revoluţionar pe care Samsung îl lansează în 2017

Dincolo de preconizata lansare a smartphone-ului Galaxy S8, sud-coreenii de la Samsung lucrează intens la dezvoltarea primului telefon flexibil. Galaxy X ar urma să fie prezentat în trimestrul III sau IV din 2017, relatează GadgetReport.ro

Cunoscute încă din 2013 sub numele de cod „Project Valley” şi mai nou sub titulatura de Samsung Galaxy X, Samsung pregăteşte lansarea primelor gadgeturi cu ecran flexibil.

Este vorba, în primul rând, de un telefon pe care îl vom vedea, în premieră, în ultima parte a anului viitor, cel mai probabil în preajma lansării smartphone-ului Apple iPhone 8.

Dezvoltarea telefonului Galaxy X, despre care GadgetReport.ro a mai relatat în dese rânduri, a devenit urgenţă pentru Samsung după eşecul incredibil al modelului Note 7.

Potrivit Sammobile, care citează surse din cadrul companiei, dezvoltarea telefonului a intrat în faza testelor finale, iar primul model din ceea se doreşte a fi o nouă serie de telefoane Galaxy X îl vom vedea în toamnă.

Potrivit surselor , Galaxy X va avea un ecran OLED care va putea fi pliat precum o carte. Un alt produs din serie ar putea fi o tabletă de 8 inchi, care îşi va rula ecranul precum o foaie de hârtie.

Potrivit surselor, gadgeturile ar putea fi propulsate de noile procesoare Snapdragon 835 şi 6-8 GB de RAM, şi vor beneficia de încărcare wireless, slot microSD şi, bineInteles, acumulatori flexibili care se vor încărca la 80% în numai 35 de minute.

Cum va arăta telefonul Samsung Galaxy X? O idee poate fi cea expusă în clipul video pe care Samsung la prezentat la CES 2013.

Cert este că, dacă sud-coreenii vor lansa Samsung Galaxy X, va însemna o adevărată revoluţie pe piaţa smartphone-urilor, similară poate doar cu lansarea primului iPhone.

GadgetReport.ro relata, anterior, ca Samsung, LG, Philips, Sharp, Sony si Microsoft lucreaza de ani de zile la dezvoltarea unor gadgeturi flexibile, însă pare că doar Samsung a ajuns la un produs final.

Vicepresedintele Samsung Display, Lee Chang-hoon, declara anterior ca Samsung va avea capacitatea de a produce ecrane flexibile pana la sfarsitul anului 2016.

GadgetReport.ro relata, recent, ca Samsung a prezentat mai multe prototipuri de ecrane flexibile, iar intre timp a brevetat si o baterie care isi poate modifica forma – marele obstacol catre dezvoltarea gadgeturilor ce pot fi indoite.
Cand spunem ca ne aflam in pragul unei adevarate revolutii tehnologice, nu exageram cu nimic. Ecranele OLED si bateriile flexibile  vor ajunge, treptat, sa echipeze aproape toate lucrurile pe care le folosim zilnic.

Ne vom lua adio de la telefoanele din ziua de azi si vom trece la unele extrem de subtiri, flexibile si indestructibile. Ca sa intelegeti mai bine cum vor arata aceste gadgeturi, urmariti si clipul urmator.