Garmin lanseaza un ceas de fitness cu GPS

Data: 20/10/2011 | Autor: .

Garmin lanseaza luna viitoare un ceas de fitness cu GPS all-in-one multi-sport ce masoara distantele parcurse in apa si pe sol, ritmul si viteza, elevatia si ritmul cardiac pentru jogging si ciclism. Forerunner 910XT va avea un pret de 399 euro.

Dispozitivul ofera date precise in bazinul de inot sau in larg, calculeaza cu acuratete viteza, distanta si altitudinea in timp real in timpul pedalarii sau jogging-ului, ajutandu-i pe atleti sa faca fata cu brio provocarilor curselor de triatlon sau cele de multisport.

Conceput atat pentru inotul practicat in larg sau in bazine profesionale, Forerunner 910XT rezista sub apa pana la 50 de metri adancime si este primul ceas multisport produs de Garmin ce ofera date despre exercitii, precum distanta parcursa, numarul de lovituri realizat pe distanta parcursa, eficienta si ritmul avansarii. Afiseaza de asemenea un scor SWOLF propriu inotatorului, ce reprezinta suma timpului realizat dupa un bazin plus numarul loviturilor realizat pe acea lungime. Ca masura pentru eficienta in sesiunile de inot, cu cat calificativul SWOLF este mai mic, cu atat rezultatul final este mai bun. In larg, modelul 910XT va inregistra canalul pe care ai inotat, astfel incat sa poti reface ultrerior traseul pe harta folosind Garmin Connect. Design-ul robust si interfata simpla fac ca ceasul sa fie perfect pentru alte sporturi in apa, printre care windsurfing sau caiac canoe.

Urmareste tranzitia intre sporturi: Cand un atlet este pregatit sa iasa din apa si sa se urce pe bicicleta, Forerunner 910XT se poate comuta usor de la incheietura mainii la manerul bicicletei. Forerunner 910XT

pune activitatile multisport intr-o singura sesiune, comuteaza intre discipline la apasarea unui buton si poate inregistra timpul de tranzitie in proces, asa incat atletii isi pot analiza performantele de la inceput pana la final. Iar cu o autonomie a bateriei de pana la 20 de ore, chiar si atletii cu o anduranta si obiective mari isi pot impinge limitele la maxim.

Monitorizeaza-ti rezultatele: Forerunner 910XT utilizeaza un motor de vibratie pentru alerte privind ritmul cardiac, ritmul, viteza si distanta, atunci cand tonurile audio nu pot fi auzite. Cu ajutorul dispozitivului de monitorizare a ritmului cardiac, Forerunner 910XT permite atletilor sa urmareasca intensitatea antrenamentului prin functia Training Effect. Introducand informatii cheie in programul ceasului, un utilizator poate masura impactul fiecarei alergari si sesiuni de pedalare.

Virtual Racer: Intr-o cursa contra-cronometru, Forerunner 910XT adauga Virtual Racer™.  De acum alergatorii se pot intrece pe sine insisi, concurand contra celor mai bune rezultate ale lor sau impotriva rezultatelor altor alergatori. Acestea pot fi luate din activitati stocate pe ceas sau descarcate wireless din comunitate online Garmin Connect. Aici utilizatorii isi pot inregistra sesiunile de antrenament, pot urmari totalul, pot stabili obiective, pot impartasi sesiuni de antrenament cu parteneri de training, antrenori, prieteni si familie si pot participa intr-o comunitate online de fitness ce aduna aproape 100 de milioane de activitati din intreaga lume.

De asemenea, utilizatorii pot crea si planifica sesiuni si pot concepe curse pe care le pot trimite direct pe modelul 910XT, doar prin apasarea unui buton. Garmin Connect afiseaza valori precum timpul, distanta, ritmul, elevatia, energia si ritmul cardiac. Informatia este prezentata prin chart-uri, ilustratii, rapoarte si o varietate de reprezentari cartografice ce includ strazi, imagini si harti de elevatie.