Garmin lanseaza GPS-urile handheld cu camera foto

Data: 18/07/2011 | Autor: .

Garmin s-a gandit, in sfarsit, si la amatorii de activitati in aer liber care vor sa faca si fotografii. Noile dispozitive handheld dedicate mediului outdoor vor avea incorporate si o camera foto de 5 megapixeli.

Camera va fi disponibila pe modelele GPSMAP 62stc si GPSMAP 62sc.

“Petrecand timp alaturi de cataratori, pasionati de drumetii, biciclisti montani, am realizat ca acestia nu au intotdeauna energia sa rascoleasca prin geanta lor dupa un aparat foto ori de cate ori vad ceva memorabil, care sa poate fi impartasit mai tarziu,”a declarat Martin Resh, product manager pe divizia Outdoor in cadrul Garmin.

“Camera foto integreaza fotografia in procesul de navigatie, asigurand ca dupa orice aventura vei avea o poveste insotita de imagini.”

Cand o fotografie este realizata la 5 megapixeli cu ajutorul auto-focusului camerei, aceasta este localizata geografic, adica coordonatele locului sunt salvate si codificate in fisier, astfel ca informatia geografica poate fi utilizata in orice moment ca punct de referinta sau ca destinatie la care se poate ajunge prin ghidare GPS.

Și pentru ca dispozitivele GPSMAP sunt rezistente la apa, camera foto va realiza fotografii chiar si in cele mai grele conditii.

Dispozitivele au o memorie de 3,5 GB, asa ca utilizatorii au posibilitatea de a stoca sute de fotografii.

Odata ce GPSMAP 62stc sau GPSMAP 62sc sunt conectate prin USB, utilizatorii vor putea folosi my.Garmin.com pentru a identifica fotografiile, simplifica selectia si la final, stoca fotografiile online pentru a fi admirate de prieteni si familie.

Noile dispozitive GPS GPSMAP 62 au un ecran de 2,6 inch, o baterie cu o autonomie de 16 ore si o interfata intuitiva push-button.

httpv://www.youtube.com/watch?v=ihyRY1ZEagk

Modelele GPSMAP 62 ce includ un “s” in denumire includ o busola in trei axe si conectivitate wireless pentru impartasirea de rute, puncte intermediare si puncte cache intre dispozitivele handheld Garmin compatibile. Aceste modele dispun de un barometru altimetric care vede schimbarile in presiune pentru a indica altitudinea precisa.

Modelele GPSMAP 62 ce au inclus “t” in denumire dispun de harti de recreere europene de 1:100k cu detalii al nivelului strazii si o harta de baza globala cu relief umbrit. Acoperirea detaliata include drumuri principale, drumuri urbane si locale, autostrazi, strazi de coasta, rauri si lacuri, dar si parcuri nationale, paduri si zone salbatice.

In plus, utilizatorul poate cauta in functie de punctele de interes, de nume sau proximitatea locatiei tale si poate vizualiza contururi de teren, elevatii topografice, varfuri si puncte geografice.

Fiecare model al seriei GPSMAP 62 este compatibil cu serviciul de cartografiere BirdsEye™ Select  (www.garmin.com/birdseye), cu comunitatea cu acces gratuit Garmin Connect™  (www.garminconnect.com), dar si cu serviciul Custom Maps ce ajuta la transferul hartilor digitale sau de hartie pe dispozitivele handheld.

Compatibile atat cu calculatoarele cat si cu Mac-uri, aceste servicii completeaza plaja de facilitati oferite de Garmin, precum City Navigator®, NT pentru directionari pas-cu-pas pe strazile oraselor, Blue Chart® g2 pentru navigatie maritima si harti Garmin TOPO pentru detaliere a terenului.

Noile dispozitive Garmin GPSMAP 62 vor fi disponibile din luna august la un pret de 499 euro, respectiv 549 euro.