Genesis GV60 EV. Noul crossover futurist lansat de Hyundai

Data: 30/09/2021 | Autor: .

Genesis GV60 EV

Hyundai a anunțat lansarea unui nou crossover futurist, sub brandul Genesis. Construit pe aceeași platformă E-GMP, ca și Hyundai Ioniq 5 și Kia EV6, Genesis GV60 EV oferă un design funky, tehnologii de ultimă generație și un spațiu interior foarte mare.

Deși ar putea fi comparat cu un hatchback compact, în realitate Genesis GV60 are o lungime cu doar 8 inci mai mică și o înălțime cu 2 inci mai mică decât crossover-ul GV70. Ampatamentul lui GV60 este însă mai lung, cu roțile de 21 inchi împinse în afară.

Genesis GV60

Genesis GV60 are aceeași configurație subțire a farurilor duale ca toate celelalte noi Genesis, dar componentele interne au unități LED cu pixel pătrat individual pentru un efect unic (acest lucru face și farurile mai ușor și mai ieftine de înlocuit).

Genesis spune că a fost important ca GV60 să aibă o grilă mare pentru a sublinia poziționarea sa ca fiind cel mai mic și mai sportiv model al mărcii, iar o mare parte a grilei este gândită pentru răcirea bateriei.

Una dintre cele mai controversate piese ale designului GV60 este Volt DLO, bucata de crom în formă de fulger, care împodobește stâlpul C și continuă să se înfășoare în partea de sus a ferestrelor și a parbrizului.

În stâlpul B este ascuns senzorul de recunoaștere facială, care poate fi folosit pentru deblocarea și pornirea mașinii.

Genesis GV80 2021. Cum arată și cât costă SUV-ul de lux al Hyundai

Genesis GV60, o mașină futuristă

În interior, Genesis GV60 propune o ambianță în tonuri de albastru cu cusături verde lime.

Genesis afirmă că aceasta este doar una dintre o gamă variată de opțiuni de interior interesante care, la pachet cu culorile de vopsea exterioară, fac din GV60 cea mai personalizabilă ofertă de până acum.

Scaunele au un amestec de piele albastră și tapițerie Alcantara.

Genesis GV60 interior

Tabloul de bord este dominat de două ecrane mari, conectate, deasupra unei zone din aluminiu, care găzduiește gurile de aerisire.

Panoul de control al climatizării prezintă un amestec de butoane fizice și comenzi tactile capacitive.

Volanul are două spițe și o pereche de butoane rotunde, unul pentru modurile de conducere și unul pentru funcția de boost.

Sistemul de Infotainment  este controlat printr-un un cadran rotativ care oferă inclusiv  redări 3D ale exteriorului și interiorului. Acestea sunt utilizate ca meniuri de setări, precum și animații slick pentru afișajele de autonomie și încărcare.

Sub consola centrală este un spațiu complet deschis, care permite trecerea articolelor între rândurile de scaune, cu plasă în poziție pentru a împiedica lucrurile să zboare în jurul cabinei.

Scaunele din spate se pliază aproape plat și se pot așeza și ele, iar scaunul pasagerului din față este capabil să se așeze într-o poziție aproape orizontală.

Performanțele lui GV60

Genesis GV60

Modelul inițial cu tracțiune spate va avea un pachet de baterii de 77,4 kilowați-oră și un motor electric de 225 de cai putere. În Coreea vor exista două versiuni AWD diferite, inclusiv un model performant cu 429 CP.

La fel ca Ioniq 5 și EV6, GV60 are capacitatea de a încărca de la 10% la 80% în doar 18 minute și o funcție care permite mașinii să acționeze ca un generator.

Nu s-au anunțat estimări ale gamei EPA – modelul coreean RWD va avea o autonomie de aproximativ 250 de mile, în timp ce versiunea Performance AWD obține o autonomie de 229 mile în Coreea – dar modelul AWD specific SUA pe care l-am arătat a arătat o gamă de 257 mile cu o încărcare de 88%.

GV60 va fi pus în vânzare în SUA la începutul anului 2022, cu un preț de aproximativ 50.000 de dolari.