Google a lansat noul Chromecast. Îţi aduce internet pe orice TV

Data: 30/09/2015 | Autor: .

google new chromecastGoogle a lansat a doua generaţie a gadgetului Chromecast, care transformă orice televizor într-unul inteligent, capabil să redea informaţiile, filmele şi jocurile de pe internet.

Aşa cum anticipam de săptămâna trecută, noul Chromecast vine cu un design nou, cu o formă ce imită pucul de hochei, menită să optimizeze semnalul de wi-fi.

În ceea ce priveşte dotările tehnice, noul Chromecast oferă o conexiune 802.11ac Wi-Fi, care permite transferul de date pe benzile 2.4GHz/5GHz, până la 900 Mbps. Asta în condiţiile în care prima generaţie a fost dotată cu standardul 802.11b/g/n, cu viteze de până la 300 Mbps.

Standardul AC permite, astfel, încărcarea clipurilor video FullHD mult mai repede şi conectarea mai multor dispozitive la televizor. Atenţie, însă, trebuie ca şi routerul vostru wi-fi să suporte standardul AC.

Gadgetul are şi o antenă mai bună, „triple-adaptive”, care optimizează puterea şi calitatea semnalului de internet şi permite derularea mai rapidă a continutului multimedia pe televizor.

În plus, noul Chromecast dispune de funcţia „Fast Play”, care oferă conectivitate mai rapidă la sursele de redare şi oferă funcţionalitatea Chromecast Audio, care redă sunetul pe difuzoare auxiliare prin intermediul unui cablu.

Noul Chromecast va fi vândut în culorile Black, Coral si Lemonade la preţul de 35 de dolari.

Google a anunţat, cu această ocazie, şi noua aplicaţie Chromecast app. Aceasta aduce noi facilităţi, printre care posibilitatea de a rula Facebook-ul şi de a vedea filme prin Google Play Music şi fotografii cu ajutorul Flickr.