Google, amenda record de peste 20 de milioane de dolari

Data: 10/08/2012 | Autor: .

Google a acceptat sa plateasca o amenda record pentru a incheia amiabil o investigatie a Comisiei Federale pentru Comert a SUA (FTC). Compania va plati 22,5 milioane de dolari, dupa ce a fost gasita vinovata pentru incalcarea drepturilor la intimitate pe Internet ale utilizatorilor browser-ului de internet Safari al Apple, relateaza Bloomberg, citat de Ziare.com.

Investigatia Comisiei Federale pentru Comert a SUA a inceput dupa ce un cercetator de la Universitatea Stanford a descoperit ca motorul de cautare a incalcat prevederile unui document semnat de grup in 2011, cand a introdus cookie-uri in browser-ul Safari, trecand peste sistemul de protectie al softului Apple, pentru a urmari comportamentul in cautarile pe Internet.

Pana la acest caz, cea mai mare amenda data de FTC a fost primita de brokerul de date ChoicePoint in 2006, dupa ce compania a compromis datele financiare a peste 163.000 de clienti.

Comisia pentru comert a incheiat, de asemenea, acorduri amiabile pentru incalcarea dreptului la intimitate si cu Facebook, Twitter si MySpace.