Google a cumparat un editor de ghiduri de calatorie

Data: 14/08/2012 | Autor: .

Google a cumparat firma Frommer’s Travel Guides, specializata in editarea de ghiduri de calatorie. Google a anuntat ca baza de date a companiei va fi integrata in sectiunea de recenzii a restaurantelor din Zagat.

Travel Guides este unul dintre cele mai de succes ghiduri de calatorie din Statele Unite. Ghidurile includ peste 350 de titluri, prima carte, „Europa”, fiind lansata in anul 1957.

Potrivit analistilor citati de Finantistii, prin astfel de investitii, compania a reusit sa se impuna in doi ani pe domeniul de calatorie, pornind de la postura in care nu avea absolut deloc prezenta pe acest sector de activitate.

Dupa achizitionarea Zagat, ce a avut loc anul trecut in luna septembrie, concernul si-a modificat reteaua Google+, lansand in luna mai serviciul Google+Local. Acesta integreaza in rezultatele pentru afaceri recenziile Zagat.

Fondata in 1996 de catre Larry Page si Sergey Brin, multinationala a obtinut de asemenea aprobarea pentru achizitionarea companiei de softuri de calatorie ITA, miscare ce i-a permis sa ofere optiuni de cautare a zborurilor si, mai recent, un serviciu de rezervari aeriene.