Google aniverseaza 130 de ani de la nasterea lui Kafka

Data: 3/07/2013 | Autor: .

kafka-google-gadgetreport

Google sarbatoreste, miercuri, printr-un logo special, 130 de ani de la nasterea celebrului scriitor Franz Kafka, autorul unor romane celebre precum „Procesul”, „Castelul” si „Metamorfoza”.

De altfel, noul logo al Google este o reprezentare a romanului sau din 1915 „Metamorfoza” care l-a facut celebru in lumea intreaga. Romanul este povestea lui Gregor Samsa, care se trezeste in patul lui, dupa o noapte tulbure, si isi da seama ca s-a metamorfozat intr-o insecta monstruoasa. Imaginea insectei, cu palarie pe cap si o valiza in mana, deschizand o usa (simbol al metamorfozei), este inclusa intre literele logoului, care par formate din alte insecte, relateaza Business24

Franz Kafka s-a nascut pe 3 iulie 1883, la Praga (pe atunci parte a Imperiului Austro-ungar) si a fost un scriitor evreu de limba germana. A inceput sa scrie in 1908, primele sale lucrari fiind publicate in acea perioada. Romanele sale sunt caracterizate printr-o viziune halucinanta, grotesca si ciudata asupra realitatii, marcata de expresionism si suprarealism, in care conditia tragica a omului este reprezentata parabolic.