Google Car intra in faza testarii! Cum arata viitorul automobilului (VIDEO)

Data: 30/12/2014 | Autor: .

google-car

Google Car, mașina autonomă construită de compania Google este testată, în aceste zile, pe un circuit înainte să fie rulată pe străzile din nordul Californiei. După ani de muncă, grupul a dat asigurări că a ajuns în faza de asamblare a prototipului ‘pe deplin funcțional’ al mașinii sale fără volan, condusă de calculator.

Google Car are doua locuri si numai doua butoane, unul de START si altul de STOP. In rest, toate functiile masinii sunt preluate de pilotul automat.

„Maşina nu are volan, pedale de accelerație sau de frână. Sistemele noastre informatice și senzorii vor face toată treaba, a precizat cu acel prilej responsabilul de proiect Chris Urmson.

“Am pornit acest proiect de la o foaie alba de hartie, intrebandu-ne cum am putea face o masina care sa nu aiba nevoie de sofer”, a declarat  directorul Self-Driving Car Project de la Google.

Masina poate atinge o viteza maxima de 40 de kilometri pe ora. “Senzatia pe care o ai este ca si cum te-ai plimba cu o masina de la Disneyland”, a declarat Swisher.

“Ca sa te deplasezi cu masina, nu trebuie decat sa ii setezi traseul, din aplicatia de telefon, si sa te asezi linistit pe bancheta”, a explicat acesta.

Google spera ca in urmatorii ani sa ajunga la un produs de serie. Masina ar urma sa atinga viteza maxima de 100 de kilometri pe ora si sa beneficieze de toate standardele de securitate.

GadgetReport.ro relata, anterior, ca Google a testat sistemul pe SUV-urile Lexus RX450H. Acestea au strabatut deja peste 1 milion de kilometri fara sa inregistreze niciun incident.

Potrivit unui anunt publicat pe blogul Google, citat de GadgetReport.ro, in ultimele luni, dezvoltatorii pilotului automat si-au concentrat eforturile pentru imbunatatirea programului care anticipeaza pericolele clasice din traficul din mediul urban, de la depasirile neregulamentare la opririle bruste, condusul in coloana si aparitia unor pietoni pe carosabil.

Google a instalat pe masinile fara sofer mai multi senzori care analizeaza evolutia traficului, iar acestia sunt capabili sa ia decizii in caz de pericol in numai cateva fractiuni de secunda. Cele mai multe teste cu pilotul automat au fost realizate in orasul Mountain View din California.

“Mai avem destule probleme de rezolvat, inclusiv sa invatam masina sa conduca pe mai multe strazi din Mountain View inainte sa trecem intr-un alt oras”, a declarat Chris Urmson, directorul de proiect de la Google.

“Noii senzori pe care ii folosim sunt capabili sa detecteze inclusiv semnele de stop facute de politistii din intersectie si cele facute de un biciclist atunci cand vrea sa schimbe directia”, a declarat acesta.

>Urmariti in clipul video de mai jos o demonstratie cu modul in care actioneaza pilotul automat Google.

Expertii Google spun ca au facut un pas important inainte si ca sunt optimisti in privinta reusitei proiectului.

Potrivit acestora, masinile cu pilot automat vor putea reduce cu pana la 90% numarul victimelor din accidentele rutiere datorate unor erori umane.

google pilot automat 455x304 Google Car, un proiect INCREDIBIL. Cum arata prima masina care se conduce singura (VIDEO)Google estimeaza ca primele masini cu pilot automat le vom vedea peste 3-4 ani.

Eric Schmidt, presedintele executiv al Google, declara recent, intr-un material citat de GadgetReport.ro, camasinile fara sofer vor deveni forma predominanta de transport in decursul vietii noastre.

Schmidt spune ca a purtat discutii cu toti producatorii auto din lume despre aceste masini, dar modelele “nu sunt inca gata de a intra in productie”

Totusi, cea mai mare problema este, potrivit sefului Google, faptul ca aceste masini ruleaza cu viteza legala, si “numeni nu conduce cu viteza legala”.
In ceea ce priveste modul de functionare al noilor automobile, acesta se compara cu cel al avioanelor pe auto-pilot din prezent.

“Soferul” va tasta o adresa in ceea ce Schmidt a numit “Google Maps pe steroizi”, dupa care va astepta, avand la indemana doar “un buton mare si rosu pe care scrie OFF”.

Intrebat daca considera ca publicul larg va fi dispus sa adopte rapid aceste tehnologii, Schmidt a raspuns ca “depinde cat de beti sunt”.

El a facut astfel referire la cei 35.000 de oameni care mor anual in SUA in accidente auto cauzate de alcool. “Este o tragedie teribila”, a spus seful Google. “Cu cat reusim mai repede sa facem masinile sa conduca in locul nostru, cu atat mai multe vieti sunt salvate”, a conchis Schmidt.