Google Chromecast Ultra. Primul dongle care aduce 4K pe televizor

Data: 5/10/2016 | Autor: .

Google Chromecast Ultra. Primul dongle care aduce 4K pe televizor

Google a lansat, pe 4 octombrie, a treia generaţie a dongle-ului Chromecast. Noul model, botezat Chromecast Ultra, este primul astfel de dispozitiv Google capabil să redea conţinut video la rezoluţie 4K, relatează GadgetReport.ro

Dispozitivul Chromecast Ultra, care se contectează la televizor prin mufa HDMI şi îl transformă într-unul inteligent, este capabil să redea, prin wireless, conţinut video de pe telefon, tabletă, PC sau laptop.

google-chromecast-ultraGoogle nu a schimbat foarte mult în materie de design faţă de generaţia de anul trecut, modificările semnificative fiind însă la capitolul hardware.

Chromecast Ultra este primul dongle care redă conţinut multimedia la rezoluţie 4K şi oferă suport HDR, asta bineînţeles pe un televizor sau monitor compatibil.

Google afirmă că a operat îmbunătăţiri şi la antena Wi-fi, astfel că semnalul Chromecast Ultra este unul optim pentru a reda conţinut multimedia de pe internet fără niciun fel de întreruperi.

Aplicaţia asociată, Chromecast, este acum capabilă să redea filme şi video la 4K de pe Netflix, Youtube şi Vudu, urmând ca în curând să ofere conţinut la această rezoluţie şi pentru Google Play Movies şi alte servicii.

Preţul Chromecast Ultra este de 69 de dolari, dublu faţă de cel al modelului Chromecast 2. Gadgetul va ajunge în magazine în noiembrie. Probabil la noi va putea fi cumpărat abia din decembrie.

Dacă nu aveţi un televizor SMART, Chromecast Ultra poate fi o bună soluţie pentru a-l transforma într-unul inteligent. Indiferent de modelul ales, Chromecast 1 sau 2, odată conectat la mufa HDMI, televizorul va putea reda filme, seriale, muzică, practic orice conţinut video de pe internet.

Pentru a folosi un Chromecast, care costă în prezent între 120-220 lei, trebuie să aveţi un router wireless de pe care gadgetul Google îşi preia semnalul de internet.

Google a vândut, până în prezent, peste 30 de milioane de gadgeturi Chromecast, de la lansarea primului model, în 2013.