Google WiFi. Routerul inteligent cu care Google vrea să dea lovitura

Data: 5/10/2016 | Autor: .

Google WiFi. Routerul inteligent cu care Google vrea să dea lovitura

Alături de noile telefoane Pixel, de Chromecast Ultra şi gadgetul Home, Google a prezentat, în cadrul conferinţei din San Francisco, şi primul său router inteligent. Google WiFi costă 129 de dolari ( aprox 516 lei) şi promite să rezolve toate problemele de semnal din locuinţă, astfel ca toate gadgeturile pe care le conectezi la internet să funcţioneze ireproşabil, relatează GadgetReport.ro

Google Wifi are o formă modernă, ca un puc de hockey, cu un indicator vizual LED care arată starea acestuia, dacă este conectat sau nu la internet.

Google WiFi. Routerul inteligent cu care Google vrea să dea lovitura 2Google afirmă că noul router are o rază de acţiune optimă pentru orice locuinţă şi că optimizează semnalul în aşa fel încât să-l distribuie în funcţie de necesar, cu ajutorul unei tehnologii intitulată “mesh WiFi”.

De exemplu, dacă ai un telefon conectat la Google Wifi şi te uiţi în acelaşi timp de pe smart TV pe Netflix, gadgetul va oferi o lăţime de bandă mai mare televizorului, în aşa fel încât să nu existe întreruperi în difuzarea conţiuntului video.

Google Wifi poate fi controlat dintr-o aplicaţie dedicată de telefon, astfel încât, dacă vrei să opreşti internetul, trebuie doar să apeşi un buton. La fel, şi dacă vrei să gestionezi gadgeturile contectează la el.

Google nu a prezentat detalii legate de harware-ul gadgetului, însă cel mai probabil că are specificaţii de top, mai cu seamă că este gândit să livreze conţinut inclusiv pentru Chromecast Ultra, dongle-ul capabil să furnizeze semnal la rezoluţie 4K.

Google WiFi. Routerul inteligent cu care Google vrea să dea lovitura 3

Google WiFi va ajunge în magazinele din SUA în noiembrie, la preţul de 129 de dolari (516 lei), iar cine va comanda trei dispozitive, va beneficia de un tarif promoţional de 299 dolari. Gadgetul va ajunge în Europa spre sfârşitul lunii noiembrie, iar în România s-ar putea să-l vedem în preajma sezonului de shopping de Crăciun.

Cum funcţionează routerul vedeţi în clipul video de mai jos. Mai multe amănunte aflaţi de pe site-ul oficial Google Wifi.