Google a cumparat o fabrica de roboti umanoizi (VIDEO)

Data: 14/12/2013 | Autor: .

roboti-boston-dynamics-google

Google a cumparat Boston Dynamics, o firma specializata in constructia de roboti. Tranzactia a fost confirmata de oficialii Boston Dynamics, fara insa a preciza valoarea tranzactiei.

 Boston Dynamics a devenit cunoscuta in lumea tehnologiei dupa ce a inceput sa construiasca roboti umanoizi pentru Pentagon. Printre cele mai spectaculoase proiecte se afla robotul Petman si calul de lupta destinat Armatei SUA.

Petman (Protection Ensemble Test Mannequin) este un robot umanoid care se poate misca cu usurinta, gratie unei noi tehnologii dezvoltata de Boston Dynamics.

 Proiectul este dezvoltat  impreuna cu Measurement Technologies Northwest, Oak Ridge National Lab si MRIGlobal.

Intr-o prima faza, robotul va testa imbracamintea cu protectie chimica si va fi folosit pentru misiuni de salvare. Nu este exclus ca, pe viitor, sa fie “antrenat” in misiuni reale de lupta.

GadgetReport.ro relata, recent, ca dezvoltarea robotului a necesitat 13 luni de design si 17 luni de constructie.

 Se pregateste primul cal-robot de lupta

Boston Dynamics a lansat un nou clip video in care prezinta progresele facute in dezvoltarea robotului LS 3 (Legged Squad Support System), prototipul viitorului mijloc de transport militar individual gandit pentru Armata SUA.

Robotul LS 3 este capabil, mai nou, sa execute comenzi vocale si sa se miste fara probleme si pe intuneric, gratie modulului GPS.

Robotul este gandit sa fie capabil  sa transporte soldatii, armele si alte materiale folosite in teatrele de operatiuni mai ales acolo unde terenul este accidentat

Potrivit expertului Joe Hitt, robotul este capabil sa se deplaseze cu o viteza intre 1,6 si 4,8 km/ora in conditii de teren dificil si cu 11,3 kilometri pe ora pe suprafetele deschise, fara obstacole.

Primii roboti de lupta ar urma sa intre in dotarea trupelor in urmatorii 5-10 ani.

Potrivit expertilor, SUA vrea ca pana in 2020-2025 sa transfere robotilor mare parte din sarcinile de lupta.GadgetReport.ro relata, anterior, despre faptul ca Armata SUA, prin U.S. Defense Advanced Research Projects Agency, a anuntat ca ofera un premiu de 2 milioane de dolari persoanei sau firmei care creaza primul robot umanoid.