Google lucreaza la o tastatura virtuala revolutionara

Data: 21/01/2013 | Autor: .

google-laser-patent-lead

Google lucreaza la o tehnologie care va permite proiectarea unei tastaturi virtuale pe orice suprafata. Ideea nu este noua, insa Google pare sa fi facut un serios pas inainte odata cu Project Glass.

contact-lens-lcd-displayPotrivit Engadget, ochelarii dezvoltati de Google in cadrul Project Glass vor fi dotati cu un proiector cu laser care va imprima pe orice suprafata (masa, perete, pe mana etc.) o tastatura virtuala QWERTY pe care utilizatorul o va putea folosi pentru a cauta pe Internet sau a seta anumite functii ale ochelarilor.

Acest tip de tastatura s-ar potrivi de minune cu lentilele de contact inteligente prezentate anterior de GadgetReport.ro. Scriam atunci ca cercetatorii de la Centre of Microsystems Technology (Ghent University) au dezvoltat prototipul unor lentile care permit transmiterea de continut multimedia. Odata pusa la punct, tehnologia ar putea insemna un urias pas inainte.

Ganditi-va la posibilitatea ca, in viitor, sa vizionati imagini si informatii de pe internet (text,foto, video) prin intermediul lentilelor de contact sau sa primiti detalii despre traseul dorit prin intermediul unui GPS conectat la aceste dispozitive.

Cu siguranta ati vazut in filmele SF astfel de aplicatii. Vestea buna este ca, in cativa ani, ar putea deveni realitate.

 

LG si ferestrele inteligente

 

finestraSi LG lucreaza la un proiect similar, insa cu o cu totul alta destinatie. GadgetReport.ro relata, recent, ca firma de design Kairi Eguchi a realizat, pentru LG, conceptul unui gadget care percepe comunicarea intr-un alt mod fata de cel cu care suntem obisnuiti in prezent.

LG Finestra este un display din cristale lichide care poate fi amplasat pe perete si care afiseaza informatiile preluate prin Bluetooth sau WiFi de pe un smartphone sau alt dispozitiv mobil.

Gadgetul faciliteaza comunicarea prin tastatura virtuala proiectata pe o suprafata plana. In plus asigura o comunicare facila excelenta prin intermediul camerei video incoporata.

Finestra a castigat marele premiu la LG Mobile Design Competition 2011, astfel ca are sanse mari sa fie dezvoltata in urmatorii ani.