Google: Masinile fara sofer vor deveni forma predominanta de transport

Data: 13/07/2012 | Autor: .

Masinile fara sofer vor deveni forma predominanta de transport in decursul vietii noastre, considera Eric Schmidt, executive chairman al Google, companie ce depune ample eforturi de cercetare in acest segment.

Potrivit TechCruch, acesta a prezentat in cadrul unei conferinte de presa ultimele detalii din programul Google care isi propune sa construiasca o masina care se conduce singura.

Schmidt spune ca a purtat discutii cu toti producatorii auto din lume despre aceste masini, dar modelele „nu sunt inca gata de a intra in productie”, confruntandu-se inca cu probleme legislative in toate statele americane in afara de Nevada.

Totusi, cea mai mare problema este, potrivit sefului Google, faptul ca aceste masini ruleaza cu viteza legala, si „numeni nu conduce cu viteza legala”.

In ceea ce priveste modul de functionare al noilor automobile, acesta se compara cu cel al avioanelor pe auto-pilot din prezent. „Soferul” va tasta o adresa in ceea ce Schmidt a numit „Google Maps pe steroizi”, dupa care va astepta, avand la indemana doar „un buton mare si rosu pe care srie OFF”.

Intrebat daca considera ca publicul larg va fi dispus sa adopte rapid aceste tehnologii, Schmidt a raspuns ca „depinde cat de beti sunt”. El a facut astfel referire la cei 35.000 de oameni care mor anual in SUA in accidente auto cauzate de alcool. „Este o tragedie teribila”, a spus seful Google. „Cu cat reusim mai repede sa facem masinile sa conduca in locul nostru, cu atat mai multe vieti sunt salvate”, a conchis Schmidt.

Google nu este singura companie din lume care testeaza in prezent masini fara sofer. Aceste tehnologii sunt testate in prezent si de giganti auto ca General Motors si Volvo, dar si de o echipa de cercetatori din Germania ce colaboreaza cu Volkswagen.