Google Music se lanseaza pe 16 noiembrie

Data: 14/11/2011 | Autor: .

Google ar putea lansa, miercuri, pe 16 noiembrie, propriul serviciu muzical cu care spera sa concureze Amazon si iTunes. Anuntul nu a fost facut oficial, insa o invitatie trimisa jurnalistilor desconspira, in parte, acest eveniment.

Titlul invitatiei, “These go to eleven”, face referire la formatia Spinal Tap, care este una fictionala si care a aparut initial intr-o comedie la ABC in 1979. Ulterior, “trupa” a aparut in filmul “This is Spinal Tap”, din anul 1984, iar actorii care portretizau membrii ei au tinut chiar si concerte cu acest nume si au lansat piese sub acest brand.

Serviciul Google Music, aflat in stadiul Beta inca din luna mai, permite utilizatorilor sa salveze pana la 20.000 de melodii in cloud, fara insa a putea sa le downloadeze. Puteti intra in program de pe acest link

Google a negociat cu mai multe companii musicale pentru a putea oferi utilizatorilor cateva milioane de piese la un pret competitiv.

Pentru casele de discuri, marea problema o reprezinta, in prezent, pirateria, motiv pentru care incearca dezvoltarea unor produse care sa poata fi redate numai pe calculatorul pentru care se detine licenta.