Google Pixel Watch. Cum arată și ce poate primul smartwatch Google

Data: 12/05/2022 | Autor: .

Google Pixel Watch. Cum arată și ce poate primul smartwatch Google

Google a prezentat în cadrul evenimentului anual Google I/O, primul său smartwatch, Google Pixel Watch, dar și noi funcții ale produselor sale pe care le va lansa în 2022.

Cu ocazia evenimentului, Google a lansat mai multe gadgeturi, printre care Google Pixel Watch, telefoanele Pixel 6a, Pixel 7 și Pixel 7 Pro, precum și căștile Google Pixel Buds Pro.

Dintre acestea se remarcă primul ceas intelligent Google, Pixel Watch.

Google Pixel Watch  oferă integrarea cu brățara de fitness Fitbit. Ceasul include: statistici, progres și obiective personale de fitness, urmărire continuă a ritmului cardiac, urmărirea somnului și multe altele.

Va fi lansat la toamnă, va avea conectivitate 4G și va putea fi sincronizat doar cu telefoane ce rulează Android, NU și cu iPhone.

image 2022 05 12 25551229 41 google pixel watch

Pixel Watch are un cadran circular, subţire, care reuşeşte să arate suficient de elegant şi sportiv în acelaşi timp. Cheiţa (sau coroana digitală) are funcţii tactile şi va folosită pentru navigarea în cadrul interfeţei şi a aplicaţiilor. La bază va sta ceea ce Google numeşte o versiune îmbunătăţită de Wear OS 3, cu o interfaţă modificată şi „notificări smart”. Va exista şi o versiune cu conexiune de date.

Prețul nu a fost comunicat, dar produsul va fi premium, promit cei de la Google. Va combina diversitatea ecosistemului Google cu experiența Fitbit pe partea de dispozitive purtabile, ceea ce înseamnă că va fi „un produs unic”, spun cei de la Google.

Vor fi disponibile aplicații precum Google Maps, Assistant, Google Wallet și Google Home.

Tot cu ocazia Google I/O din 2022, compania a anunțat și Pixel 6a, un nou telefon care împrumută multe dintre elementele de design de la Pixel 6 și va fi disponibil mai întâi în SUA. Telefonul, care vine în 3 culori, chalk, charcoal și sage, va putea fi precomandat pe 21 iulie și costă 449 de dolari.

Telefonul promite o durată a bateriei de până la 72 de ore, cu modul Extreme Battery Saver.

Din toamnă, Google va lansa și Pixel 7 și Pixel 7 Pro, o nouă generație de telefoane cu procesor Google Tensor, a anunțat gigantul tech.

Alte gadget-uri lansate de Google sunt:

 • Google Pixel Buds Pro – căști wireless cu funcție de anulare a zgomotului. Sunt compatibile cu telefoanele Pixel, dar și cu alte telefoane Android. Vor fi disponibile pentru precomandă în SUA, începând cu 21 iulie și costă 199 de dolari. Vin în 4 culori: Coral, Lemongrass, Fog și Charcoal.

Sundar Pichai, CEO, Google și Alphabet, compania mamă a gigantului tech, a deschis evenimentul și a anunțat că vor fi adăugate alte 24 de limbi la Google Translate, serviciu folosit la nivel internațional și care, cu acest nou update ajunge la 133 de limbi utilizate.

oogle a introdus și Monk Skin Tone (MST), o funcție dezvoltată cu ajutorul profesorului Ellis Monk de la Harvard. Scara MST are, practic, 10 nuanțe, care „reprezintă” mai bine fiecare utilizator al produselor Google. Funcția va fi disponibilă pe mai multe produse Google în următoarele luni, la nivel global.

Noi funcții pe care Google le adaugă la produsele sale

Google Maps

 • Funcția Immersive View în Google Maps – cu ajutorul inteligenței artificiale, funcția a creat un model digital bogat, care permite utilizatorilor să vadă cum arată un cartier, un restaurant sau o locație populară. Ajută userii să găsească informații relevante despre locul respectiv: dacă e aglomerat, ce condiții meteo sunt în zonă etc. Va fi disponibilă pe aproape orice telefon și dispozitiv și va fi lansată la sfârșitul lui 2022 în Los Angeles, Londra, New York, San Francisco și Tokyo, iar treptat va fi extinsă.
 • O rută eco-friendly în SUA și Canada care permite utilizatorilor să aleagă cel mai eficient traseu din punct de vedere al consumului de combustibil. Funcția va fi extinsă și în Europa.
 • Live View – ajută utilizatorii să găsească o destinație folosind realitatea augmentată.

Google Workspace

 • Google introduce „rezumate” (summaries) în Spaces pentru a ajuta utilizatorii să prindă rapid informațiile utile. Funcția este deja valabilă de la începutul lui 2022 în Google Docs.
 • Live sharing – va sincroniza conținutul care este partajat într-un apel Google Meet și va permite participanților să controleze fișierele media.
 • Portrait restore – folosește inteligența artificială pentru a îmbunătăți calitatea video pe Google Meet. Este utilă pentru cei care folosesc platforma într-o cameră slab iluminată.
 • Portrait light – permite reglarea luminozității.
 • De-reverberation – filtrează ecourile, astfel încât să sune ca și cum ai fi într-o sală de conferințe cu microfon.
 • Transcriere automată – în 2022 Google va introduce transcrierea automată a întâlnirilor de pe Google Meet.
 • Măsuri de securitate pentru Google Slides, Docs și Sheets.

În 2022, aplicația Google va permite utilizatorilor să folosească o fotografie sau o captură de ecran și să adauge „near me” pentru a obține rezultate locale. Funcția „multisearch near me” va fi valabilă în acest an la nivel global, mai întâi în limba engleză, iar cu timpul va fi disponibilă și în alte limbi.

Google va mai lansa în mai 2022 filtre Real Tone în Google Photos.

Și Google assistant va primi câteva îmbunătățiri: nu va mai fi nevoie să spui „Hey, Google!” pentru a primi o informație, ci vei putea pur și simplu să te uiți la dispozitiv, iar asistentul virtual îți va solicita să îi adresezi o întrebare. Funcția Look and Talk poate fi utilizată de pe telefoanele Pixel de la Google. De asemenea, vei putea avea conversații mai naturale cu Google Assistant.

Alte funcții de la Google

 • Vor fi adăugate mai multe limbi la funcția About this Result;
 • Userii vor putea solicita eliminarea datelor personale din căutările Google.
 • Când utilizați completarea automată pentru a insera detaliile de plată, cardurile virtuale de pe Chrome și Android vor înlocui numărul real de card cu un alt număr. Numărul real este păstrat privat.
 • Google Wallet – disponibil în curând pe Android. Oferă acces rapid și securizat la carduri, abonamente, certificate de vaccin, bilete pentru evenimente, permis de conducere.
 • Experiența Android pe tabletele cu ecrane mari va fi îmbunătățită. Peste 20 de aplicații Google vor fi schimbate, astfel încât să fie mai ușor de utilizat.
 • Android 13 – puteți copia texte, adrese URL sau chiar o fotografie de pe telefon și le puteți lipi pe tabletă.
 • Fast Pair – permite conectarea a sute de dispozitive compatibile cu Matter, spre exemplu becuri, prize inteligente și multe altele, la Google Home și la aplicațiile preferate.