Google preia Motorola. Vom vedea primele telefoane “made by Google”?

Data: 15/08/2011 | Autor: .

Google a anuntat luni preluarea companiei Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde de dolari. Proprietarul sistemului de operare Android ar putea deveni, astfel, un jucator important pe piata productiei de telefoane mobile si sisteme multi-media.

Potrivit analistilor, tranzactia va permite Google sa aiba acces la o serie intreaga de patente si la linia de asamblare a Motorola. Practic, Google ar putea trece, astfel, de la statutul de producator de soft, la dezvoltator de solutii integrate – hardware-software, eliminand astfel  intermediarii care pana mai ieri au realizat telefoane sub brandul Google.

CEO Google, Larry Page, a afirmat, pe blogul sau, ca achizitia Motorola Mobility va permite Google sa devina un lider pe piata home-devices cat si pe cea a solutiilor video de business.

Tranzactia va facilita, totodata, dezvoltarea propriul portofoliu de patente care va permite o protectie mai mare pentru Android in competitia cu Microsoft, Apple si alte companii, a mai afirmat Page.

„Angajamentul Motorola Mobility fata de Android a creat o potrivire naturala pentru cele doua companii. Impreuna vom crea experiente incredibile ce vor duce la o explozie a ecosistemului Android in beneficiul consumatorilor, partenerilor si dezvoltatorilor. Sunt bucuros sa-i intampin pe cei de la Motorola in familia noastra”, a declarat seful Google

Google a anuntat, intr-un comunicat oficial, ca sistemul de operare Android va ramane open-source.

Motorola Mobility s-a desprins de concernul Motorola in ianuarie 2011. Compania este impartita in doua divizii  – Mobile Devices si Home segment. Firma produce, pe langa telefoane mobile,  dispozitive wireless, set-top box-uri si distribuitoare video care includ platforme multimedia ce dezvolta continut video, internet, telefonie si date. Mai multe informatii despre Motorola Mobility puteti citi aici.

Cu cativa ani in urma, Motorola a fost unul dintre primii producatori de telefoane mobile care a ales sa foloseasca sistemul de operare Android, dezvoltat de Google . Pe 6 noiembrie 2009 a lansat modelul Droid, iar un an mai tarziu alte doua telefoane “Droid X” si “Droid 2″.

„Aceasta tranzactie ofera valoare semnificativa actionarilor Motorola Mobility si ofera noi oportunitati pentru angajatii, clientii si partenerii din intreaga lume. Avem un parteneriat activ cu Google in privinta dezvoltarii platformei Android si acum prin aceasta colaborare, vom fi capabili sa realizam produse si mai inovative si sa livram solutii de mobilitate superioare pentru device-urile noastre”, a declarat Sanjay Jha, CEO al Motorola Mobility.