Google prezinta, in premiera, revolutionarul computer Quantum D-Wave Two (VIDEO)

Data: 14/10/2013 | Autor: .

google-quantum-computer-gadgetreport

Google si NASA au demarat, in mai, constructia celui mai spectaculos computer din lume. D-Wave Two este gandit sa ofere solutii la cele mai mari probleme ale omenirii, de la intelegerea mecanismului vietii pe pamant, la inteligenta artificiala si calatoriile dincolo de viteza luminii.

Un computer cuantic este de 3.600 de ori mai rapid decât computerele convenţionale, deoarece poate realiza mai multe procese deodată. Computerul numit D-Wave Two foloseşte un concept numit străpungere cuantică, ce permite realizarea unor probleme matematice complexe în doar o fracţiune de secundă. Practic, poate încerca toate soluţiile şi să ajungă la cea mai bună, fără ca acest lucru să se simtă

Clipul video lansat de Google vine sa explice, intr-un mod simplu si pe intelesul tuturor, revolutia pe care computerul quantic o aduce in tehnologie.

In esenta, daca computerele din prezent folosesc binomul de biti 1 – 0, D-Wave Two aduce inca unul, fapt care face ca puterea de calcul a datelor sa explodeze.

De exemplu, daca un computer tradiţional ar face o operatie în 30 de minute, un computer cuantic ar rezolva în jumătate de secundă.

Secretul nu constă în rapiditatea cu care se fac operațiunile în sine, ci în faptul că acele computere cuantice au nevoie de mult mai puțini pași decât computerele clasice pentru a face un calcul.

“Suntem inca la inceputul acestui demers, dar credem ca acest computer va putea rezolva cateva dintre intrebarile fara raspuns ale stiintei mondiale”, afirma, pe Google+, echipa Google Quantum A.I.