Google a pus Gunkanjima pe harta. Cum sa explorezi cel mai pustiu loc de pe planeta (VIDEO)

Data: 28/06/2013 | Autor: .

Gunkanjima-Island-Japan-gadgetreport

Google a cartografiat unul dintre cele mai ciudate locuri de pe pamant. Este vorba de metropola Gunkanjima, o insula parasita situata in zona coastei de vest a Japoniei, ce a aparut si in ultimul film cu James Bond, Skyfall. Puteti explora insula pe Google Maps de aici

Numele real al insulei Gunkanjima este Hashima (Battleship Island in limba engleza) si este una dintre cele 505 insule nelocuite in prezent in prefectura Nagasaki, ea fiind situata aproximativ la 15 kilometri de orasul Nagasaki.
Insula a capatat porecla de Battleship din cauza asemanarii sale cu o nava de razboi.

Gunkanjima a fost initial doar un recif mic, dar, in urma descoperirii de carbune in 1810, a fost transformata in metropola in timpul industrializarii Japoniei.

Insula a fost populata intre 1887 si 1974, atingand apogeul in 1959, cu 5,259 de locuitori. Cu toate acestea, cand petrolul a inlocuit carbunele in 1960, minele Japonia au fost inchise, chiar si cele din Gunkanjima.
In numai cateva zile de la inchiderea minelor, lucratorii si familiile lor au parasit insula, lasand in urma bunurile lor, relateaza ProTV

Dupa 35 de ani de la inchidere, interdictia privind accesul pe insula a fost ridicata in 2009, ceea ce inseamna ca nu a mai fost ilegala ancorarea barcilor pe insula.

Urmariti mai jos un reportaj care spune povestea acestei insule.