Google relanseaza RĂZBOIUL MULTIMEDIA! A lansat platforma ANDROID TV (VIDEO)

Data: 25/06/2014 | Autor: .

GOOGLE-TV

După succesul indoielnic al platformei Google TV, gigantul IT&C revine în piaţă cu o nouă interfaţă multimedia cu care speră să capitalizeze succesul Android şi să câştige o cotă importantă de piaţă în faţa rivalilor de Apple, Roku şi Amazon.

world-of-contentBotezată Android TV, noua platforma promite o experienţă total diferită faţă de Google TV. Dacă prima transforma televizorul într-un uriaş smartphone, Android TV vine cu o interfaţă similară cu cea a concurenţei.

Interfaţa se bazează pe sistemul de carduri (ca în Google Now), în fapt nişte ferestre pe care le vei putea mişca cu tot felul de gadgeturi, de la telecomanda, la joystick, aplicatia de telefon, tableta, ceasul cu Android Wear etc.

Cardurile sunt organizate pe mai multe sectiuni – Movies, Shows, Games si Apps si arata ca niste afise de film.

Printre aplicatii regasim si Netflix, Hulu, Plex, IHeartRadio, TuneIn Radio si Pandora, alaturi bineinteles de YouTube, Hangouts si Play Movies.

less-browsingMai mult chiar, Android TV va avea acces si la Google Search si magazinul de aplicatii Google, asa ca vor fi sute daca nu mii de aplicatii compatibile.

Controlul aplicatiilor se va putea face cu telecomanda, tableta, telefonul, smartwatch-ul şi, bineinteles, cu vocea, la fel ca la Google TV.

In tentativa de a convinge o plaja cat mai mare de clienti, Android TV va avea o componenta importanta de jocuri.

Cu ajutorul gadgeturilor conectate la Android TV, veti putea sa va jucati direct pe ecranul televizorului.

Android TV va include si functionalitatile Chromecast, asa ca veti putea exporta pe televizor continutul multimedia (filme, foto, prezentari etc.) de pe telefon sau tableta.

Noua interfata Android TV va fi disponibila pe toate televizoarele 4K de la Sony, Sharp si Phillips ce vor fi lansate in 2015. De asemenea, companii precum Razer si Asus au anuntat ca vor lansa set-top box-uri dedicate.

Mai multe detalii despre Android TV aflati de aici