Google se pregateste de Craciun. Vezi colindul Android

Data: 22/12/2011 | Autor: .

Google a realizat un clip video prin intermediul caruia ii felicita cu ocazia Craciunului pe clientii smartphone-urilor, tabletelor si celorlalte gadgeturi care ruleaza sistemul de operare Android.

Google a anuntat, luna aceasta, ca a ajuns la 10 miliarde de aplicatii descarcate de pe magazinul lor online, Android Market. Din numarul total de aplicatii descarcate, 25,6% au fost jocuri.

Conform cotidianului britanic „The Daily Telegraph”, un miliard de aplicatii sunt descarcate de pe magazinul online in fiecare luna de catre utilizatori, iar 2,5 miliarde din numarul total au fost jocuri.

Aplicatiile de divertisment au ocupat locul secund din numarul total de descarcari, cu o cota de 12,2% , urmate de unelte, 11,17% si de aplicatii de comunicare, cu un procent de 6,45%. In plus, aplicatiile de muzica, personalizare si productivitate au o cota de 4%.

Google a mai dat publicitatii si alte cifre interesante: 19 miliarde de kilometri au fost parcursi folosing Google Maps in ultimul an, 1,8 milioane de melodii de la cantareata britanica Adele au fost etichetate folosind serviciul Shazam, iar 4.054 de ani au fost petrecuti vorbind cu aplicatia amuzanta „Talking Tom”.

De asemenea, cele mai importante piete doritoare de aplicatii Android au fost Coreea de Sud, Hong Kong, Taiwan, Statele Unite si Singapore.