Google Stadia. Noul serviciu de streaming de jocuri 4k

Data: 20/03/2019 | Autor: .

Google a prezentat, în cadrul GDC, Google Stadia, un nou serviciu de cloud streaming care ne va permite să ne jucăm cele mai noi game-uri la rezolutii 4k si 60 de cadre pe secundă cu ajutorul unui device ce poate rula Google Chrome , relateaza GadgetReport.ro

Serviciul  de streaming anunțat de către Google este intitulat Stadia iar cu ajutorul acestuia vom putea juca cele mai noi jocuri la o calitate grafică de top. Iar pentru aceastea vom avea nevoie doar de o conexiune la internet foarte bună, cât si un sistem ce poate rula Google Chrome.

Inginerii de la Google au analizat destul de bine această idee și au realizat câteva sesiuni de testare pentru a ajunge la produsul final , profitând de infrastructura si de centrele lor din toata lumea. Au reușit, astfel, să ofere una din cele mai bune experiențe de streaming, net superioară celorlalte servicii existente pe piață.

Performanța oferită de Google Stadia se bazează pe o infrastructură de centre de date, dotate cu procesoare performante de la AMD, realizate special pentru acest tip de serviciu. Cu ajutorul acestora, Google promite să ofere cea mai buna grafică, cel mai bun sunet, pe ansamblu o experiență de gaming incredibilă.

Serviciul Google Stadia va putea fi accesat inclusiv cu ajutorul unui controller dedicat. Alte detalii despre data de lansare sau pretul serviciului nu au fost făcute publice, pentru moment.