Google TV, reloaded. Cea mai spectaculoasa platforma din istoria TV

Data: 23/08/2011 | Autor: .

Google pregateste relansarea platformei Google TV. Gigantul IT a prezentat dezvoltatorilor detaliile primei interfate multimedia bazata pe Android 3.1.

Google a dat unda verde dezvoltatorilor de aplicatii pentru a lucra pe noua platforma webTV care ar putea avea o magnitudine similara ca cea generata de tableta iPad in lumea computerelor.

Oficialii Google au prezentat, in cadrul unei intalniri cu dezvoltatorii de aplicatii Android primele detalii ale viitoarei platforme Google TV. Din materialul video, pe care il puteti urmari mai jos, veti descoperi, in primul rand, faptul ca Google a inteles ca dezvoltarea unui asemenea produs cere timp si resurse.

httpv://www.youtube.com/watch?v=CxLL-sR6XfM

Dupa ce s-a fript cu versiunea anterioara, lansata in octombrie 2010, aceasta neinregistrand nici pe departe succesul scontat, dezvoltatorii Google au inteles ca trebuie sa priveasca in viitor, iar noul Google TV pare, din primele detalii, sa faca un pas inainte.

Noua platforma se va baza pe Android 3.1, urmand sa ofere o interfata simpla si atractiva, in genul celei prezente pe gadgeturile cu acest sistem de operare. Utilizatorii Google TV vor avea la dispozitie, pe langa tastaturile deja cunoscute, de la Logitech si Sony, posibilitatea de a controla experienta multi-media cu ajutorul telefonului mobil.

Google TV va oferi o gama larga de produse, de la canalele clasice de televiziune in sistem HD, la internet, jocuri si interactivitate online. Vom putea astfel, in acelasi timp, sa vedem un film, sa cautam ceva pe google, sa vedem informatiile de pe bursa sau cele din sport, sa rezervam bilete la un spectacol sau sa cumparam ceva online si sa stam de vorba cu prietenii pe chat. Totul pe ecranul televizorului.

O „revolutie” multimedia

Potrivit specialistilor, daca noul Google TV va rula la nivelul asteptarilor, ar putea avea acelasi impact precum a avut iPad-ul in piata calculatoarelor. Continutul multimedia (web,tv,social media, games etc.) va  forta, practic, producatorii de televizoare sa lanseze, in viitor, numai aparate Internet-enabled.

Pe de alta parte, Google TV si alte platforme similare, precum Boxee ar putea schimba, din multe puncte de vedere, internetul. Site-urile web vor fi nevoite sa dezvolte continut video adaptat consumului pe TV.

Platformele multimedia, in genul Google TV, ar putea aduce schimbari  semnificative si pe piata televiziunii prin cablu, in conditiile in care, daca vor reusi sa ofere continutul multimedia pe care si-l propun, astfel de gadgeturi ar putea face inutile setbox-urile firmelor de cablu TV, care gestioneaza o oferta limitata (TV&internet).

httpv://www.youtube.com/watch?v=diTpeYoqAhc

Cand apare noul Google TV

Odata deschis drumul dezvoltatorilor de aplicatii, se estimeaza ca noua platforma Google TV ar putea fi lansata, in cele mai optimiste asteptari, in sezonul de shopping din decembrie 2011. Avand in vedere ca Google s-a fript deja cu prima versiune, ce prezenta numeroase bug-uri, nu este exclus ca lansarea sa fie amanata pentru 2012.

httpv://www.youtube.com/watch?v=vS0la9SmqWA&feature=relmfu

Pretul pachetului Google TV ramane, de asemenea, un mister. Avand in vedere ca Sony tocmai a redus preturile la tastatura dedicata Google TV de la 250 dolari la numai 99 dolari, potrivit techcrunch.com, nu este exclus ca noua platforma sa coste intre 100 si 200 de dolari.