Google TV se lanseaza in Europa (VIDEO)

Data: 11/11/2012 | Autor: .

Google isi extinde oferta de servicii de televiziune si in Europa. De pe 13 noiembrie, clientii din Marea Britanie, Franta si Germania vor putea cumpara sau inchiria filme, seriale si alte productii de divertisment si sport prin intermediul consolei Google TV. Niciun cuvant, in continuare, despre Romania.

Google Play Movies si Google Play Music vor fi disponibile exclusiv prin intermediul set-top box-urilor.  Potrivit TheVerge, nu este foarte clar daca oferta va fi aceeasi ca cea de pe piata americana.

De asemenea, nu exista, pentru moment, detalii despre pretul set-top box-urilor. In Statele Unite,  Google TV ofera noile NSZ-GS7 Internet Player si NSZ-GP9 Blu-ray Disc player, dar si cu o noua telecomanda care arata aproape la fel ca un smartphone, cu tastatura Qwerty si taste rapide pentru navigarea usoara pe ecran. NSZ-GS7 costa 199 dolari iar NSZ-GP9 Blu-ray player este vandut cu 299 dolari.

Google TV se conecteaza la televizor si alte accesorii (DVD player, set-top-box) prin mufe HDMI, dar si prin Bluetooth si IR. Pe internet ajunge cu ajutorul placilor Ethernet, Wi-Fi si browser-ului Chrome, iar celelalte accesorii pot fi legate prin mufele USB.

Odata conectat la televizor, Google TV ofera o interfata simpla pe care sunt prezente aplicatiile descarcate din Google Play.

Cu ajutorul telecomenzii si a tastaturii integrate,  puteti sa va alegeti programele sau sa navigati pe internet. Interesant este ca telecomanda are si un sensor de trei axe, astfel ca o veti putea folosi si pe post de accesoriu pentru jocuri.

Poate cea mai interesanta noutate este conectarea directa cu alte dispozitive Android prin intermediul unei aplicatii speciale, astfel ca veti putea folosi inclusiv telefonul sau tableta pentru a schimba continutul multimedia de pe ecran.

Pe Google Play urmeaza sa fie lansate cateva sute de aplicatii dedicate Google TV, unele dintre ele fiind deja disponibile. Printre acestea se afla cele de lifestyle precum QVC, SocialEyez TV, Steampunk Clock si Twitter, aplicatiile muzicale precum Mediawall, iHeartRadio si KARAOKE Channel, dar si posturi TV cunoscute ca CNBC, CNN, Fox, CNET si News Republic.

Bineinteles, cu ajutorul Google TV, clientii cumpara si viziona filme si muzica de pe internet, de pe Google Play dar si de pe alte surse precum Motor Trend, Nascar, Plex, Redux for Google TV si Twit.Tv.