Google TV vine in septembrie in Europa

Data: 5/04/2012 | Autor: .

Sony pregateste lansarea primelor servicii Google TV pentru piata europeana. Potrivit cotidianului francez Les Echos, care il citeaza pe directorul de marketing al Sony France, in septembrie vor fi lansate pe piata franceza un set-top box la 200 euro si un Blu-ray player, la pretul de 300 euro.

Cotidianul relateaza ca Google TV ar urma sa fie lansat, simultan, si in Marea Britanie, Spania si Germania. Lansat in octombrie 2010, Google TV este disponibil, in prezent, numai pe piata americana.

Stephane Labrousse, directorul de marketing al Sony France, a precizat ca oferta va include si accesul la Google Play de unde utilizatorii vor putea sa isi descarce o gama variata de aplicatii pe care sa le ruleze pe ecranul televizoarelor.

Utilizatorii vor avea acces, in plus, si la serviciul Music Unlimited.

In materialul din Les Echos nu exista nicio informatie legata de o posibila lansare a ofertei si in pietele din Est, inclusiv Romania.

GadgetReport.ro a prezentat, anul trecut, un material video in care oficialii Google discutau cu dezvoltatorii de aplicatii Android despre Google TV. Din materialul video, pe care il puteti urmari mai jos, veti descoperi, in primul rand, faptul ca Google a inteles ca dezvoltarea unui asemenea produs cere timp si resurse.

Dupa ce s-a fript cu versiunea anterioara, lansata in octombrie 2010, aceasta neinregistrand nici pe departe succesul scontat, dezvoltatorii Google au inteles ca trebuie sa priveasca in viitor, iar noul Google TV pare, din primele detalii, sa faca un pas inainte.

Noua platforma se va baza pe sistemul Android, urmand sa ofere o interfata simpla si atractiva, in genul celei prezente pe gadgeturile cu acest sistem de operare. Utilizatorii Google TV vor avea la dispozitie, pe langa tastaturile deja cunoscute, de la Logitech si Sony, posibilitatea de a controla experienta multi-media cu ajutorul telefonului mobil.

Google TV va oferi o gama larga de produse, de la canalele clasice de televiziune in sistem HD, la internet, jocuri si interactivitate online. Vom putea astfel, in acelasi timp, sa vedem un film, sa cautam ceva pe google, sa vedem informatiile de pe bursa sau cele din sport, sa rezervam bilete la un spectacol sau sa cumparam ceva online si sa stam de vorba cu prietenii pe chat. Totul pe ecranul televizorului.

O “revolutie” multimedia
Potrivit specialistilor, daca noul Google TV va rula la nivelul asteptarilor, ar putea avea acelasi impact precum a avut iPad-ul in piata calculatoarelor. Continutul multimedia (web,tv,social media, games etc.) va forta, practic, producatorii de televizoare sa lanseze, in viitor, numai aparate Internet-enabled.

Pe de alta parte, Google TV si alte platforme similare, precum Boxee si Apple TV ar putea schimba, din multe puncte de vedere, internetul. Site-urile web vor fi nevoite sa dezvolte continut video adaptat consumului pe TV.

Platformele multimedia, in genul Google TV, ar putea aduce schimbari semnificative si pe piata televiziunii prin cablu, in conditiile in care, daca vor reusi sa ofere continutul multimedia pe care si-l propun, astfel de gadgeturi ar putea face inutile setbox-urile firmelor de cablu TV, care gestioneaza o oferta limitata (TV&internet).