Google va lansa un nou Chromecast

Data: 21/09/2015 | Autor: .

CHROMECAST 2Google pregăteşte lansarea, pe 29 septembrie, a celei de-a doua generaţii a gadgetului care transformă orice televizor într-unul inteligent. Noul Chromecast va veni cu o formă specială şi o viteză mai bună de internet.

Potrivit 9to5Google, noul Chromecast va renunţa la forma de stick şi va adopta una circulară, care imită un balon. Forma inedită ar putea fi legată de modulul wifi şi de capacitatea acestuia de a prelua semnalul WIFI în condiţii optime. Vom afla detalii la lansarea oficială.

Dincolo de forma specială, noul Chromecast 2.0 va aduce o placă de reţea WiFi 802.11ac, care va permite o viteză de transfer de date de până la 850-900 Mbps, în condiţiile în care prima generaţie a fost dotată cu standardul 802.11b/g/n, cu viteze de până la 300 Mbps.

noul chromecast

Standardul AC va permite, astfel, încărcarea clipurilor video FullHD mult mai repede şi conectarea mai multor dispozitive la televizor. În plus, noul Chromecast va dispune de funcţia „Fast Play”, care va oferi conectivitate mai rapidă la sursele de redare şi va oferi funcţionalitatea Chromecast Audio, care va reda sunetul pe difuzoare auxiliare prin intermediul unui cablu.

Odată cu lansarea noului Chromecast, care va avea un preţ similar cu prima generaţie (29 dolari/29 euro în Europa – 150-170 lei în România) vom vedea şi cum arată noile smartphone-uri Google Nexus 2015, produse de Huawei şi LG. Detalii despre noul Google Nexus 2015 aflaţi de AICI.

Dacă aveţi un televizor LED sau LCD şi nu este smart TV, cu Google Chromecast îl puteţi transforma într-unul inteligent. De unde cumpăraţi gadgetul şi cum îl instalaţi aflaţi de AICI.