GreedFall, un nou RPG incitant cu o poveste excelentă, desprinsă din secolul VII-lea

Data: 20/09/2019 | Autor: .

GreedFall, cel mai nou titlu al studioului francez Spiders și publicat în această lună de Focus Home Interactiv, se dovedește a fi unul dintre cele mai interesante titluri RPG din 2019. Este o poveste din secolul al XVII-lea, în care story-ul bine realizat, grafica originală și mecanica de joc optimă te vor face, cu siguranță, să petreci câteva ore bune în tentativa de a duce la capăt toate misiunile, relatează GadgetReport.ro

GreedFall ne spune povestea lui De Sardet,  membru al unei familii bogate din  Serene,  oraș aflat lângă misterioasa insulă Teer Fradee. Personajul nostru și vărul acestuia pleacă spre insulă, în cautarea unui leac pentru o boală ce omoară pe capete populația orașului Serene.

Pentru a pleca în misiune spre insulă, va trebui însă să anunțăm familia și cunoscuții despre această aventură. La prima vedere pare o corvoadă, jocul având un început destul de plictisitor și lent. Va trebui să ne costumizăm personajul, fără prea multe opțiuni, și să facem toate pregătirile pentru plecarea spre insulă.

Este o misiune de pregătire destul de bună, în care ne familiarizăm cu elementele din joc, ajutați fiind de diferitele quest-uri primite. Interesant este că, în funcție de cum reacționăm, povestea se schimbă, iar jocul va primi noi caracteristici, un mare plus într-o lume a jocurilor cu povești liniare, fără prea multă diversitate de scenarii.

Greedfall

Câteodată quest-urile pot fi destul de banale pe alocuri și plictisitoare, astfel că trebuie să te înarmezi cu răbdare pînă să ajungi în zona de RPG. Iar de atunci te așteaptă un adevărat spectacol întins pe mai mult de 40-50 de ore de scenarii diverse.

Decorul, armele, armurile, muzica crează o ambianță specială, desprinsă parcă din secolul al XVII-lea. Odată ajunși pe insulă, vă așteaptă un adevărat festival de lupte, situații neprevăzute și încleștări spectaculoase cu tot felul de personaje, unele ieșite din comun.

GreedFall este un RPG excelent implementat, de la arme la mecanici de luptă și evoluția adversarilor. Ai de ales dintre trei clase de lupte ce le poți dezvolta pe parcurs cu ajutorul unor talente și abilități ce vor fi dobândite pe parcursul creșterii în nivel, maximul fiind 99 .

Grafica lui GreedFall nu este una foarte spectaculoasă, nu are foarte multe efecte, însă oferă o senzație aparte, de epocă, crează o poveste cu iz baroc excelent desenată. În unele cazuri, animațiile par a fi destul de stangace, un exemplu fiind felul în care personajul principal aleargă, însă, cu siguranță, vei trece ușor peste acest minus.

Pe ansamblu, însă, GreedFall este unul dintre cele mai solide jocuri RPG pe care le-am testat în ultima vreme. Cu siguranță fanii genului își vor găsi doza de adrenalină pe care o caută în astfel de producții. Echipa GadgetReport oferă jocului GreedFall nota 8,3, pentru povestea originală și modul în care te captează ore în șir, semn că toate elementele sunt bine calibrate.

Dacă doriți să cumpărați GreedFall, o puteți face de aici. Jocul este prezentat în România de către Best Distribution.