Grooveshark revine pe iPhone si iPad

Data: 16/01/2012 | Autor: .

Dupa o absenta de aproape un an si jumatate, serviciul de muzica Grooveshark redevine disponibil utilizatorilor de terminale cu sistemul de operare iOS, precum smartphone-urile iPhone si tabletele iPad.

Si asta pentru ca Grooveshark ofera, de cateva zile, o versiune HTML5 a site-ului propriu, care poate functiona si pe terminalele Apple, neutilizand tehnologia Flash.

Versiunea HTML5 este inca in stadiu beta, avand functionalitati limitate.

Utilizatorii care isi fac jailbreak la iPhone sau iPad pot, totusi, sa descarce aplicatia completa Grooveshark din platforma Cidya.

Grooveshark cerea pana acum utilizatorilor sa plateasca un abonament de 9 dolari pe luna pentru a asculta muzica pe smartphone-uri si tablete, si este de asteptat ca acest lucru sa se intample din nou, odata cu iesirea din beta a aplicatiei HTML5.

In prezent, serviciul Grooveshark este disponibil gratuit si are o biblioteca mult mai mare decat a rivalilor precum Spotify sau Rdio. Totusi, legalitatea serviciilor oferite de Grooveshark este incerta.

O aplicatie Grooveshark a fost disponibila pe platforma iOS pana in urma cu un an si jumatate, cand a fost retrasa de Apple pentru ca facea o concurenta propriului serviciu iTunes. Practic, utilizatorii primeau o colectie comparabila de muzica pentru un pret mult mai mic.