Hackerii romani au clonat 500.000 de carduri

Data: 27/11/2012 | Autor: .

O retea de hackeri romani a fost anihilata marti de DIICOT impreuna cu FBI. 20 de persoane au fost duse la audieri, fiind suspectate ca au clonat peste 500 de mii de carduri, furand peste 25 milioane de dolari.

 Potrivit comunicatului DIICOT, invinuitii au utilizat mai multe societati comerciale avand ca obiect de activitate furnizarea unor servicii IT pentru crearea si intretinerea unei infrastructuri informatice care sa permita accesul fara drept, cu incalcarea masurilor de securitate si cu scopul obtinerii de date informatice, in sistemele informatice apartinand unor companii straine cunoscute, de tip benzinarii sau magazine alimentare”, se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT.

Astfel, membrii gruparii interceptau fara drept transmisiile de date informatice nepublice intre sistemele implicate in realizarea sau autentificarea platilor cu carti de credit, cu ajutorul unor aplicatii special concepute in acest sens, instalate fara drept pe sistemele informatice vizate.

„Conform instructiunilor aplicatiei de interceptare, datele de identificare ale instrumentelor de plata electronice (carti de credit) capturate fie se salvau local si ulterior erau transferate, fie se retransmiteau automat pe servere dedicate sau in conturi de email, de unde erau ulterior descarcate in scopul transmiterii/vanzarii catre alte persoane ori in vederea contrafacerii si utilizarii frauduloase a acestora”, a precizat DIICOT.

Procurorii sustin ca numai in perioada decembrie 2011 – octombrie 2012, prin intermediul unui „magazin” virtual specializat s-au vandut cu cate patru dolari 68.000 de carduri, membrii gruparii obtinand astfel un profit de 270.000 de dolari.

Persoanele cercetate in acest caz ar fi efectuat operatiuni frauduloase cu 500.000 de instrumente de plata electronica, totalizand peste 25 de milioane de dolari, au precizat procurorii DIICOT.