Hackerul roman care a atacat Pentagonul a fost retinut

Data: 31/01/2012 | Autor: .

Hackerul roman care a atacat serverele armatei americane, NASA si Pentagonului, a fost retinut de procurorii DIICOT din Timisoara. 

Răzvan Manole Cernăcianu, in varsta de 20 de ani, student la facultatea de Informatică din Timişoara, cunoscut pe internet sub porecla TinKode sau c0de.breaker,  va fi audiat la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Procurorii il acuza ca ar fi lansat atacuri informatice si ar fi accesat fara drept serverele, in scopul obtinerii de date confidentiale. A reusit sa intre in bazele de date ale Pentagonului si NASA si a copiat informatiile.

Apoi s-a laudat cu performanta sa pe blogul personal. Astfel ca autoritatile au aflat destul de repede cine este autorul infractiunii.

„Pe internet sunt cunoscut drept TinKode aka c0de.breaker originar din România. În viaţa de zi cu zi sunt o persoană normală care îşi petrece foarte puţin timp pe internet. Tot ce am realizat până în acest moment a fost doar pentru a-mi hrănii hobby-ul şi sub nici o formă pentru a-mi găsii un loc de muncă cum majoritatea cred mai ales cei care mă iubeşte negativ. Cam asta a fost simpla şi scurta descriere despre mine”, scria, pe blogul sau, acesta TinKode. Greselile gramaticale si de exprimare ii apartin.

„Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala efectueaza cercetari fata de o persoana in varsta de 20 de ani, din municipiul Timisoara, sub aspectul savarsirii infractiunilor de acces fara drept la sisteme informatice, prin incalcarea masurilor de securitate si in scopul obtinerii de date informatice, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic si perturbarea grava a functionarii unui sistem informatic”, precizeaza DIICOT.

„Prin activitatea infractionala, s-a produs blocarea temporara a sistemelor informatice atacate, restrictionandu-se astfel accesul la acestea si perturbandu-se in mod grav buna lor functionare”, arata procurorii DIICOT, care subliniaza ca au colaborat in investigarea cazului cu autoritatile judiciare americane – FBI si cu reprezentantii NASA.

Urmariti mai jos unul dintre clipurile postate pe youtube de hacker in care prezinta cum poate fi accesat ilegal Facebook. Intre timp, metoda a fost contracarata de reteaua de socializare.