Hainele inteligente! Ne vor spune cum stam cu sanatatea

Hainele inteligente! Ne vor spune cum stam cu sanatatea

haine-inteligente-2Avem smartphone-uri, smartwatch-uri, smart-tv-uri etc. În viitor, vom avea şi hainele inteligente, dotate cu microcipuri si tot felul de senzori. Imbracamintea si incaltamintea SMART ne vor monitoriza non-stop starea de sanatate si isi vor schimba proprietatile pentru a ne face sa ne simtim cat mai confortabil, relatează GadgetReport.ro

Hainele inteligente, realizate cu nanofibre, sunt incă in faza de cercetare, însă viitorul este unul practic fara limite. În următorii 10 ani vom vedea în magazine tot felul de produse de imbracaminte smart, de la produse de lenjerie la echipamente sportive.

Cu ajutorul senzorilor si microcipurilor, hainele inteligente vor masura, printre altele, bataile inimii, temperatura, vor analiza transpiratia si vor transmite datele catre o aplicatie de telefon mobil care le va interpreta si ne va oferi informatii despre starea de sanatate.

O demonstratie video cu hainele inteligente puteti vedea mai jos.

GadgetReport.ro relata, anterior, despre o colectie inedita care vine sa anticipeze viitorul in materie de vestimentatie. Lansata de designerul Elizabeth Bigger, Lüme Collection propune o serie de bluze si rochii care isi schimba culorile si ofera efecte spectaculoase, gratie unor leduri plasate in materiale.

haine-inteligente-1Potrivit designerului, folosirea ledurilor in acest domeniu este practic fara limite, putand fi realizate modele extrem de complexe, atat ca design cat si prin culoare si efecte.

Interesant este si faptul ca hainele inteligente pot fi controlate printr-o aplicatie speciala de smartphone care comunica cu instalatia de leduri prin Bluetooth.

Dincolo de efectele vizuale spectaculoase,  hainele inteligente au incluse si un senzor care monitorizeaza bataile inimii, temperatura si nivelul de transpiratie astfel ca, odata datele transmise catre smartphone, o aplicatie speciala ne va spune cum stam cu sanatatea.

The Lüme Collection a castigat marele premiu al juriului la 17th International Symposium on Wearable Computers.

Hainele inteligente. Ne vom incarca telefonul de la…ciorapi

Cercetatorii de la Scoala Politehnica din Montreal-Canada au anunţat, recent, dezvoltat un nou tip de acumulatori care pot fi inserati in structura oricarui material textil, relateaza Newscientist.

Potrivit Journal of The Electrochemical Society, bateria este formata din materiale termoplastice imbinate care pot inmagazina energie electrica. Pentru cunoscatori, este vorba de un catod LiFePO4  si anod Li4Ti5O12 legati prin intermediul unui electrolit solid poly ethylene oxide (PEO).

Solutia tehnica este inserata in firele materialelor textile astfel ca orice haina pe care o purtam, de la fes pana la ciorapi, poate deveni o sursa de energie care ne va permite sa ne incarcam gadgeturile.

Expertii sustin ca materialul revolutionar este capabil sa inmagazineze sute de volti, indeajuns pentru a va incarca telefonul sau chiar un defribilator.

Unul dintre marile neajunsuri ale noului material este ca nu rezistă la apa. Expertii lucreaza insa la un nou prototip care va face materialul-baterie waterproof.

Primii pantofi inteligenti. Isi schimba culoarea

GadgetReport.ro prezenta, recent, si primii pantofi inteligenti din lume. Volvorii Timeless isi schimbă culoarea în funcţie de preferinţele doamnelor care îi poartă, pentru a se asorta la hainele purtate.

Volvorii Timeless sunt acoperiţi cu ecrane E-ink care permit schimbarea culorilor şi desenelor de pe pantofi prin intermediul unei aplicaţii pe mobil. Pentru moment se folosesc numai culorile negru, alb şi gri, insa pe viitor paleta acestora va fi extinsă la toate combinaţiile posibile.

Tehnologia este susţinută de baterii speciale care sunt integrate în tălpile pantofilor şi care au o autonomie de până la 6 luni. Aşa că nu va trebui să îţi pui seara şi pantofii în priză.

Culorile şi desenele pot fi schimbate cu ajutorul unei aplicaţii dedicate pentru telefon si tableta, prin Bluetooth. Pantofii vor avea aceeasi greutate ca si unii normali, iar pretul unei perechi va fi de 249 de dolari.