Harrison Ford, salariu record pentru rolul din Star Wars

Data: 22/12/2015 | Autor: .

Harrison Ford Han Solo

Celebrul actor Harrison Ford a câştigat cel mai mare salariu din toată cariera cu rolul din noul episod din Star Wars! Potrivit revistei Variety, care citează surse Disney, Harrison Ford ar fi primit, pentru rolul Han Solo, între 10 şi 20 milioane de dolari, de peste 50 de ori mai mult decât colegii de platou.

Informaţia a fost vehiculată şi de Daily Mail, care a estimat câştigul actorului american la 25 milioane de dolari. Un oficial Disney a declarat, pentruVariety, că actorul în vârstă de 73 de ani ar fi primit o sumă considerabilă pentru a apărea în noul Star Wars: The Force Awakens, dar nu a confirmat sumele vehiculate.

Potrivit Variety, „veteranii” Mark Hamill şi Carrie Fisher ar fi primit, de asemenea, salarii de şase cifre (de peste 1 milion de dolari), în timp ce noii actori din film, John Boyega şi Daisy Ridley, ar fi încasat între 100.000 şi 300.000 de dolari.

Sumele plătite actorile par a fi foarte mici în comparaţie cu câştigurile Disney. Star Wars: The Force Awakens a adunat, numai în primul weekend, peste 529 milioane de dolari, devenind astfel filmul cu cel mai profitabil debut din istorie.

Şi în România, „Star Wars:Trezirea Forţei” a doborât recordurile de audienţă, având cel mai bun debut dintre toate filmele prezentate vreodată în cinematografele de la noi, cu 175.000 de spectatori în weekend şi încasări de aproape 4.000.000 de lei

Experţii de la Hollywood estimează că Star Wars: The Force Awakens va aduna peste 2,5 milarde de dolari, urmând să devină cel mai bine vândut film din istorie.