„Harry Potter and the Cursed Child”, vânzări record în SUA

"Harry Potter and the Cursed Child", vânzări record în SUA

Noua carte „Harry Potter and the Cursed Child” s-a vândut în peste 2 milioane de exemplare în primele două zile de la lansarea în SUA și Canada. „Harry Potter și copilul blestemat” este o dramatizare a piesei de teatru scrisă de J.K. Rowling.

„Harry Potter and the Cursed Child” reprezintă de fapt scenariul unei noi piese de teatru care se va juca la Londra.

Acțiunea piesei „Harry Potter and the Cursed Child” se petrece la 19 ani după acțiunea din ultimul roman al seriei, „Harry Potter and the Deathly Hallows” și îl prezintă pe celebrul ucenic vrăjitor deja la vârsta adultă, muncind din greu la Ministerul Magiei pentru a-și crește cei trei copii.

Cărțile din seria „Harry Potter” — șapte volume, care s-au vândut în peste 450 milioane de exemplare pe plan mondial — au fost publicate de scriitoarea britanică J.K. Rowling între anii 1997 și 2007 și au fost adaptate pentru marele ecran, cu Daniel Radcliffe în rolul tânărului vrăjitor Harry Potter, Emma Watson ca Hermione Granger și Rupert Grint ca Ron Weasley.

Cele opt filme realizate pe baza romanelor din franciza „Harry Potter” au avut încasări de peste 7,7 miliarde de dolari în întreaga lume.