HBO anulează ‘Westworld’ după patru sezoane

Data: 7/11/2022 | Autor: .

Este timpul să ne luăm rămas bun de la androizii din Westworld. HBO a anulat serialul SF după patru sezoane, chiar dacă creatorii acestuia, Jonathan Nolan și Lisa Joy, sperau la un al cincilea pentru a ajunge la finalul pe care îl aveau în minte.

Nolan și Joy încercau să negocieze pentru un ultim sezon încă din octombrie, dar discuțiile lor nu au dat rezultate, în mod clar. Într-o declarație, HBO a spus: „”Pe parcursul ultimelor patru sezoane, Lisa și [Jonathan] i-au dus pe telespectatori într-o odisee halucinantă, ridicând ștacheta la fiecare pas. Le suntem extrem de recunoscători, împreună cu distribuția, producătorii și echipa lor extrem de talentată, precum și cu toți partenerii noștri de la Kilter Films, Bad Robot și Warner Bros. Television. A fost o emoție să le fim alături în această călătorie.”

Westworld a fost unul dintre proiectele de vârf ale HBO, cu 54 de nominalizări la Emmy și chiar o victorie pentru Thandiwe Newton ca actriță în rol secundar.

Cu toate acestea, audiențele și numărul de telespectatori s-au prăbușit de-a lungul anilor și nu și-a revenit niciodată. Pentru fani, faptul că serialul nu a fost reînnoit imediat după încheierea ultimului sezon era deja un semn rău.

După cum notează The Hollywood Reporter, aproximativ 12 milioane de telespectatori au urmărit primul sezon al serialului, aclamat de critici pe toate platformele.

Și, deși am crezut că Westworld și-a revenit în formă în cel de-al treilea sezon, cifrele sale au continuat să scadă până când doar 4 milioane de telespectatori au rămas să urmărească ultimele episoade.

Cel mai probabil, acest lucru nu este suficient pentru HBO pentru a justifica o reînnoire. Aparent, cel de-al patrulea sezon a costat rețeaua 160 de milioane de dolari pentru opt episoade, adică mai mult decât a cheltuit pentru House of Dragons. Prequel-ul Game of Thrones a avut zece episoade și a înregistrat o medie de 29 de milioane de telespectatori pentru fiecare dintre ele.