HP 107w. O imprimantă laser Wi-Fi destul de ieftină și foarte rapidă

Dacă vrei o imprimantă wireless, adică fără fire prin casă sau la birou, HP 107w poate fi o variantă destul de ieftină și foarte rapidă. Imprimanta laser este mică, destul de ușoară, având numai 4,16 kg și se potrivește, astfel, în aproape orice decor. Ce ne-a atras este rapiditatea cu care scoate printurile.

Am ajuns la imprimanta celor de la HP din întâmplare. Eram într-un magazin și căutam o imprimantă wireless, ieftină și rapidă. Ne interesa ca imprimanta să nu ocupe mult loc și nici să nu coste foarte mulți bani.

La 400 de lei, cât am dat pe HP 107w, raportul preț calitate s-a dovedit foarte bun. Atenție, mai există o imprimantă din serie, HP 107a, care nu are Wi-Fi. Așa că este bine să vă uitați atent după indicativul HP 107w dacă vă interesează să o cumpărați (de AICI)

Imprimanta a venit într-o cutie puțin voluminoasă, în care am găsit, în primul rând, manualele, inclusiv un QR code pentru configurarea de pe telefon, trei cabluri, dintre care unul pe USB și două cabluri de alimentare (pe priză europeană și americană) și cam atât.

După ce am scos toate protecțiile și am conectat-o la curent, am descărcat aplicația dedicată de pe site-ul HP, cu ajutorul QR-ului, și am început să o configurăm. A fost o misiune destul de ușoară, pentru că aplicația de Android a găsit-o aproape instant și apoi am contectat-o rapid la routerul wireless, în numai câteva minute.

Din acel moment, HP 107w a început să funcționeze ireproșabil, cu o viteză de imprimare mai bună decât ne-am fi așteptat.

Imprimanta vine cu un cartuș cu cip care promite să țină până la 500 de pagini, iar apoi va trebui să îi cumperi altul. Probabil nu vor fi 500 de pagini, ci mai puțin, așa că trebuie să vă gândiți serios să vă cumpărați și un alt cartuș.

Producătorul afirmă că HP 107w se poate utiliza numai cu cartuse cu cip original HP. Cartusele cu cipuri care nu provin de la HP este posibil sa nu functioneze, iar cele care functioneaza in prezent pot sa nu functioneze in viitor.

N-am încercat-o încă cu cartușe after market.  Cert este că cel oficial, de la HP, l-am găsit pe emag la pretul de 265 de lei. Promite 1000 de pagini de imprimare. În puteți cumpăra de AICI.

Cert este că imprimanta HP 107w asigură o calitate excelentă, pagina dupa pagina.  Am obținut un text bine conturat, cu nuante intense de negru si imagini clare.

Atenție, este o imprimanta wifi monocromă, nicidecum una color. Pe noi ne interesa o soluție optimă cu care să printăm texte, bilete și alte documente pentru care nu aveam nevoie de culori.

Ne-a plăcut și faptul că include un mod SLEEP, care trece imprimanta în stand-by când nu este folosită și astfel nu consumă curent în plus. Așa că nu va trebui să o ținem închisă când nu o folosim, ceea ce reprezintă un avantaj.

Iar faptul că putem printa rapid și de pe telefon reprezintă un atuu important pentru aceasta imprimanta laser ieftina.

Puteți cumpăra imprimanta laser de pe acest LINK.