HTC Exodus. Taiwanezii construiesc primul telefon Blockchain

Data: 17/05/2018 | Autor: .

HTC Exodus. Taiwanezii construiesc primul telefon BlockchainDupă elveţienii de la Sirin Labs, a venit rândul taiwanezilor de la HTC să anunţe un telefon care va folosi tehnologia Blockchain. În viziunea companiei, smartphone-urile vor reprezenta viitorul în materie de tranzacţii cu criptomonede.

Phil Chen, şeful diviziei HTC care se ocupă de casca de realitate virtuală Vive, a fost însărcinat să dezvolte smartphone-ul.

În cadrul conferinței Consensus 2018 de la New York, eveniment dedicat tehnologiei Blockchain, Chen a declarat că viitorul smartphone va purta numele de HTC Exodus.

HTC Exodus va oferi un portofel electronic universal și suportul hardware necesar pentru monede virtuale și aplicații descentralizate. Cu ajutorul telefonului, vor putea fi tranzacționate cele mai importante criptomonede, inclusiv Bitcoin și Etherium.

,,În viitorul apropiat, smartphone-urile sale vor constitui noduri ale unei rețele bazate pe tehnologia Blockchain, în care utilizatorii vor putea tranzacționa monede virtuale între ei, fără a apela la vreun intermediar”, a explicat Chen.

Oficialul companiei nu a anunţat alte detalii tehnice despre HTC Exodus însă, mai mult ca sigur, acesta va trebui să ofere resurse de ultimă generaţie pentru a putea gestiona suportul Blockchain. Nici preţul nu a fost anunţat însă, cel mai probabil, ar putea să coste cel puţin 1000 de dolari, în condiţiile în care acesta este şi preţul primului smartphone bazat pe tehnologia Blockchain, Finney, produs de compania elvețiană Sirin Labs.