HTC Opera UL. Noul telefon Facebook?

Data: 5/11/2012 | Autor: .

Facebook pregateste lansarea unui smartphone sub brand propriu. Chiar daca Mark Zuckerberg a infirmat, in dese randuri, aceasta informatie, presa internationala continua sa prezinte informatii care sugereaza aceasta posibilitate.

Potrivit Pocket-Lint, citat de BGR, noul telefon Facebook ar urma sa produs de HTC. Cu nume de cod Opera UL, smartphone-ul ar urma sa aiba un ecran la 720p, va rula un procesor dual-core la 1,4 Ghz si sistemul de operare Android 4.1. Va fi un telefon cu un pret modic, gandit sa poata fi cumparat de toti utilizatorii retelei de socializare.

Informatia vine sa confirme, practic, stirea publicata de GadgetReport.ro in luna iulie. Potrivit surselor Bloomberg, telefonul ar urma sa fie lansat pe piata la jumatatea anului viitor.

Potrivit Bloomberg, cele doua companii intentionau sa lanseze dispozitivul la finele acestui an, insa au amanat scoaterea sa pe piata pentru a da timp HTC sa se concentreze si pe alte produse.

In acelasi timp, Facebook dezvolta si o versiune modificata a sistemului de operare Android, destinata sa ruleze pe noul smartphone.

Facebook si HTC nu sunt la prima colaborare de acest gen. Cele doua companii au lansat impreuna telefoanele ChaCha si Salsa, care au butoane dedicate pentru accesul la reteaua sociala.

Chiar daca nu se cunosc prea multe informatii despre viitorul smartphone Facebook, pe internet circula deja o serie de imagini concept cu noul dispozitiv. Cel mai interesant si apropiat de realitate concept pare a fi cel al designerului Michal Bonikowski, pe care il puteti vedea aici.