HTC Vive. Experienţa Star Wars, în realitatea virtuală

star-wars-trials-on-tatooine-1-gadgetreport.ro

Industrial Light and Magic, studioul care a realizat efectele din Star Wars, a lansat un clip video extrem de spectaculos care duce experienţa din film în realitatea virtuală, cu ajutorul headset-ului HTC Vive, care urmează să debuteze pe piaţă în aprilie.

Clipul video ” Star Wars: Trials on Tatooine ” promite să ofere utilizatorilor căştii VR o experienţă tridimensională completă, botezată „cinematic virtual reality experiment”, în care aceştia vor deveni eroii poveştilor din Războiul Stelelor, alături de R2-D2, stormtroopers şi Millennium Falcon, relatează GadgetReport.ro

HTC Vive este unul dintre cele mai aşteptate gadgeturi din 2016. Headset-ul va costa 800 de dolari în Statele Unite ale Americii şi 900 de euro în Europa.

Pentru acest preţ, destul de ridicat, HTC va oferi clienţilor tot ce au nevoie pentru a se bucura de o experienţă VR imersivă încă din primul moment – headset-ul, două controllere wireless cu senzori de mişcare, doi senzori „Lighthouse” bazaţi pe tehnologie laser pentru poziţionare 3D şi trei jocuri: Job Simulator, Fantastic Contraption şi Tilt Brush.

htc-vive-gadgetreport.ro 2

Pentru a putea rula jocurile şi sistemul VR, utilizatorii trebuie să aibă calculatoare cu măcar o placă video NVIDIA GTX 970 sau AMD Radeon R9 290, procesor Intel i5-4590 sau AMD FX-8350 şi cel puţin 4 GB memorie RAM.

Interesant este că utilizatorii vor putea juca şi game-uri mai vechi, în modul Desktop Theater, ecranul virtual urmând să redea conţinut 2D. Tehnologia este similară cu Virtual Movie Theater dezvoltată de Oculus Rift şi Google Cardboard a celor de la YouTube.

Precomenzile au început deja în SUA, nu însă şi în România. Primele gadgeturi vor ajunge la clienţi pe 5 aprilie.