HUAWEI AI Cube, prima boxă inteligentă a companiei, cu asistentul virtual Alexa integrat

Data: 2/09/2018 | Autor: .

HUAWEI AI Cube, prima boxă inteligentă a companiei, cu asistentul virtual Alexa integratHuawei a prezentat în cadrul IFA 2018, HUAWEI AI Cube, prima boxă inteligentă din portofoliul companiei. Aceasta îmbină funcționalitățile asistentului virtual Alexa, inteligența artificială și conectivitatea sporită oferită de router-ul 4G. HUAWEI AI Cube are un design elegant și modern, fiind conceput astfel încât porturile să fie ascunse sub baza, ceea ce-l face să pară mai de grabă un obiect decorativ.

„HUAWEI AI Cube este o boxă dotată cu inteligență artificială și care, prin intermediul numeroaselor funcționalități pe care le oferă, întărește angajamentul Huawei față de inovație. Fuziunea între tehnologia de vârf și platforma incredibilă oferită de Amazon, fac din HUAWEI AI Cube un produs convingător care, cu siguranță, va câștiga votul de încredere al consumatorilor”, a declarat Richard Yu, CEO al Huawei Consumer BG.

HUAWEI AI Cube oferă suport pentru conexiunea Wi-Fi pe 4G LTE, fiind astfel capabil să îndeplinească nenumăratele cerințe de conectivitate impuse de o casă inteligentă. Configurarea router-ului este ușoară și intuitivă, fiind necesară doar o cartelă SIM 4G conectată la internet de mare viteză.

Boxa inteligentă integrează asistentul virtual Alexa. Utilizatorii pot conversa cu Alexa în mod natural, pot avea acces la mai mult de 45.000 de funcții și pot controla peste 12.000 de dispozitive inteligente create de 2.000 de furnizori.

În ceea ce privește performanțele difuzoarelor, HUAWEI AI Cube vine cu un sistem audio îmbunătățit cu ajutorul tehnologiei HUAWEI Histen, oferind un sunet de înaltă calitate și o capacitate de recunoaștere vocală sporită.

Potrivit companiei de sondare și cercetare de piață Canalys, piața de boxe inteligente se va dubla în următorii ani, ajungând la 225 milioane de unități până în 2020. Această oportunitate masivă este susținută de un interes puternic pe piață pentru această categorie de produse, în special pe piața din China. Fiind un producător de telecomunicații de vârf și producător de smartphone-uri, Huawei se poziționează în mod unic pentru a valorifica această tendință de creștere în China, dar și în afara ei.