Huawei FreeBuds 4i. Căști wireless bune, cu sunet excelent și preț decent

Data: 8/04/2021 | Autor: .

Într-o ofertă foarte bogată de căști wireless, cum este în prezent cea de pe piața românească, este greu să găsești un mix bun. Adică niște căști fără fir cu un sunet bun, cu o autonomie de măcar jumătate de zi și cu un preț pe măsură. Am testat, în ultima vreme, multe modele de căști, din toate gamele de prețuri, de la branduri precum Sony, Sennheiser, Jabra, Bose, Panasonic, Apple, Samsung sau JBL. În gama căștilor care cu adevărat merită achiziția se află și noile căști Huawei FreeBuds 4i.

Primul lucru pe care îl sesizezi la Huawei FreeBuds 4i este calitatea produsului. Atât căștile cât și carcasa de încărcare sunt realizate dintr-un material plastic destul de solid, scos în evidență de forma specială și culoarea albă, lucioasă.

Odată ce deschizi cutia și vezi căștile, îți dai seama din start că au fost gândite cu atenție la detalii. Cele două căști vin într-o formă optimă pentru a sta bine în urechi.

Căștile sunt destul de ușoare, cântăresc numai 5,5 grame fiecare,  au câte două galene și două microfoane.

Sistemul dual-mic are orificiile de acces al sunetului alungite (slit-duct) pentru a reduce in mod eficient zgomotul produs de vant. Pe ansamblu, stau bine în urechi, fără să deranjeze.

Căștile se conectează la iPhone și Android

Căștile se conectează foarte simplu la telefon, prin bluetooth 5.2, fiind recunoscute de telefoanele Android și iPhone-uri cu numele de Huawei FreeBuds 4i. Pentru a le conecta, trebuie sa le pui in cutie, să deschizi capacul și să apeși pe butonul de pe laterală.

Odată conectate, căștile intră în modul automat, astfel că atunci atunci când le scoți și le pui înapoi în urechi, se conectează automat la telefon dacă ai, bineînțeles, Bluetooth-ul activat.

Senzori capacitivi incorporati

Ambele casti au senzori capacitivi incorporati ca sa poti folosi butoanele in mod intuitiv, iar acestea sunt sustinute de un algoritm avansat pentru a reactiona mai precis. Poti sa pui muzica, sa vorbesti, sa reduci nivelul de zgomot, toate acestea cu doar cateva gesturi simple.

Cu dublă apăsare pe oricare din ele, dai play/pauză la muzică sau primești/oprești un apel. Ținând apăsat pe una din ele, oricare, poți să intri în modurile de anulare a zgomotului.

Ai la dispoziție și o aplicație dedicată, gratuită, Huawei AI Life, cu ajutorul căreia poți seta ce să facă fiecare cască în parte. De exemplu, pe una poți să setezi ca la dublă apăsare să dea play/pauză, iar la cealaltă să dea next la piesă.

În plus, poți să setezi și cum să intre în modurile dedicate de anulare a sunetului.

Interesant este și că senzorii din HUAWEI FreeBuds 4i detecteaza in mod activ si reduc zgomotele ambientale.

Cum se aud Huawei FreeBuds 4i

Sunetul furnizat de difuzoarele de 10 mm, cu bobina si diafragma sensibila din compozite polimerice, este foarte clar și bine definit, cu înalte surprinzător de bune și medii decente.

La nivelul bașilor, performanța este absolut optimă pentru a vedea clipuri video pe youtube, pentru a asculta muzică pe Spotify etc.

Căștile au o rază de acțiune de până la 15 metri și, în testele noastre, au redat sunetul fără întreruperi indiferent cât ne-am mișcat prin redacție sau am ieșit cu ele pe stradă.

Huawei FreeBuds 4i beneficiază de o funcție de  Noise Cancellation astfel că, grație procesorului încorporat, reușesc să separe foarte clar sunetul ambiental de mediul de audiție. Altfel spus, căștile se aud bine, clar și destul de tare, indiferent că te afli în trafic, pe stradă, sau într-un autobuz sau metrou aglomerat.

Funcția de anulare activă a zgomotului (ANC) FreeBuds 4i detectează și reduce zgomotul ambiental atunci când este activat. Pe de altă parte, funcția ,,Awareness” permite filtrarea zgomotului ambiental, permițând utilizatorilor să comunice cu cei din jur. Puteți alege să îl activați sau nu, depinde în totalitate de voi.

În materie de convorbiri, cu căștile pe urechi, aflându-ne pe stradă, am reușit să vorbim la telefon fără probleme, cu un sunet surprinzător de bun, similar cu cel oferit de Samsung Galaxy Buds+.

Huawei FreeBuds 4i. Autonomie excelentă

În standard, căștile propun o autonomie de până la 10 ore de audiție, însă fără anularea zgomotului de fond. Dacă vrei să anulezi zgomotul, autonomia scade, bineînțeles, astfel că, din testele noastre, am reușit să le consumăm după 6 ore și 50 minute, în medii diferite și folosindu-le atât pe ascultat muzică pe Youtube Music, văzut clipuri pe Netflix și HBO Go și vorbit, în medie, cam o oră pe zi.

Dacă ai carcasa cu tine și le pui 10 minute la încărcat, vei avea 4 ore de utilizare. Puse în carcasă, căștile se încarcă foarte repede, intr-o oră, prin cablul USB-C conectat la o priză.

Huawei FreeBuds 4i vin la pachet cu trei căști moi, din silicon, cu trei dimensiuni, astfel încât să se potrivească oricărui tip de ureche. Spuneam mai devreme că le simți confortabil în urechi. Se întâmplă acest lucru în principal din cauza designului ergonomic.

Căștile sunt, în concluzie, o bună alegere dacă vă doriți o pereche de căști wireless cu un sunet bun, o conectivitate excelentă în convorbiri și un preț decent.

Căștile Huawei FreeBuds 4i vin în trei culori: Red,Ceramic White, modelul testat de noi și Carbon Black

 

Dacă vă interesează căștile, le găsiți pe acest LINK. Vei primi, la pachet, și o brățară de fitness Huawei Band 4 Sport.

HUAWEI FreeBuds 4i specificatii:culori – Red,Ceramic White,Carbon Black

ÎN CUTIE

Căști auriculare

Vârfuri din silicon (3 dimensiuni)

Carcasă cu funcție de încărcare

Cablu USB tip C pentru încărcare

Ghid de utilizare

Informații de siguranță

Card de garanție

 CASCA

Înălțimea: 37,5 mm

Lățimea: 21 mm

Grosime: 23,9 mm

Greutate: Aprox. 5,5 g

Carcasă cu funcție de încărcare

Înălțimea: 48 mm

Lățimea: 61,8 mm

Grosime: 27,5 mm

Greutate: Aprox. 36,5 g

 

DRIVERE – Dinamic 10 mm – Ambele căști sunt prevăzute cu senzori capacitivi încorporați

Anulare activă a zgomotului

Anularea zgomotului apelurilor

 

COMENZI

Apăsarea butoanelor: apăsare de două ori / apăsare prelungă

Capacitatea bateriei:

Per cască: 55 mAh (min.)*

Carcasă cu funcție de încărcare: 215 mAh (min.)*

Durată redare:

Durată redare muzică: 10 ore (fără funcția de anulare zgomot)**

Durată redare muzică: 7,5 ore (cu funcția de anulare zgomot)**

Durată apeluri: 6,5 ore (fără funcția de anulare zgomot)***

Durată apeluri: 5,5 ore (cu funcția de anulare zgomot)***

 

CONEXIUNE

Compatibilitate cu bluetooth: BT 5.2

Mesaj de dialog pentru asociere cu alte dispozitive: suportată*

Detecție utilizare: suportat

 

1000 de brățări de fitness HUAWEI Band 4, oferite gratuit! Care este condiția?