Huawei MateBook D15, cu Intel® Core™ i3, la 1.999 lei prin Rabla

Data: 10/06/2021 | Autor: .

Cel mai nou laptop lansat de Huawei, MateBook D15, cu procesor Intel® Core™ i3 și tableta MatePad Pro sunt produsele care participă la programul „Rabla pentru Electrocasnice” pentru laptopuri și tablete. Această ofertă este disponibilă în magazinele eMAG și Altex cu cele mai mici prețuri de până acum, începând de la 1.999 lei* pentru laptop și de la 2.099 lei pentru tabletă, valabile până la epuizarea voucherelor oferite de stat.

Cei care își doresc să beneficieze de aceste prețuri trebuie să dispună de un voucher eligibil emis online de către AFM (Agenția Fondului de Mediu) și să fie dispuși să aducă la schimb un echipament spre reciclare din următoarele categorii de produse: calculator personal (unitate centrală și monitor) sau alte produse electrocasnice vechi cum ar fi: mașini de spălat, aparate de aer condiționat, aparate frigorifice, televizoare sau aspiratoare. Acest voucher urmează a fi folosit în magazinele partenere eMAG sau Altex, la comandarea unuia dintre cele două produse menționate, conform regulamentului campaniei.

Cauți un laptop? Cele 10 avantaje ale lui Huawei MateBook D15 2021

HUAWEI MateBook D15

HUAWEI MateBook D15 echipat cu procesor Intel® Core™ i3 are prin intermediul acestui program cel mai mic preț posibil datorită voucher-ului oferit de stat și de reducerea suplimentară susținută de Huawei. H

E un laptop care arată, în primul rând, elegant. Vine într-o carcasă de aluminiu subțire, de numai 16,9 mm, și este destul de ușor pentru un gadget cu ecran de 15,6 inchi. Are numai 1,53 Kg.

Noul notebook din familia de laptopuri Huawei are un design atrăgător, performanțe ridicate și tehnologie inovatoare, la un preț și mai atractiv pentru clienți, în acest moment. MateBook D15 asigură o experiență de top în ceea ce privește munca pe mai multe platforme și dispozitive, datorită funcției avansate Huawei Share.

Cu un ecran FullView foarte subțire, de doar 5,3 mm, și un raport ecran-corp impresionant de 87%, MateBook D15 este unul dintre cele mai mici, ușoare și performante laptopuri de 15,6 inci din aceeași categorie de preț și are un nivel ridicat de portabilitate, fiind perfect pentru munca sau studiul de oriunde.

E un Full HD IPS pe 16:9, cu rezoluție 1920 X1080 pixeli care redă culorile foarte bine, grație și plăcii video, un GeForce® MX250 excelent pentru aplicațiile multimedia.

Nu e cel mai luminos ecran, având numai 283 cd/m2, dar oferă un contrast foarte bun, de 1280:1, cu un negru de 0.23 cd/m2.

Fără touchscreen

Nu este un touchscreen, nu se întoarce ecranul la 360 grade, însă nici nu se poziționează în gama laptopurilor multiview.  Este un gadget cu construcție clasică, cu o notă specială, dată de ecranul lat, cu iz de cinema și o imagine excelentă, cu 250 nits și contrast 800 : 1.

Ecranul este certificate de TÜV Rheinland atât pe zona de Low Blue Light cât și pe Flicker, o garanție că imaginea nu îți va deranja ochii sub nicio formă.

Huawei MateBook D15 2021, o tastatură ergonomică

Un alt aspect important îl constituie tastatura, experiența de utilizare a tastelor. Iar aici, MateBook D15 2021 stă destul de bine pentru gama în care joacă.

Tastele sunt mari, bine profilate, cu un joc optim. Cursa e puțin cam scurtă pentru ce suntem noi obișnuiți dar, pe ansamblu, n-avem ce să-i reproșăm.

ici despre mousepad nu putem spune decât că se comportă optim. Nu este cel mai rapid sau mai responsiv dar, pentru prețul cerut, n-ai ce să-I reproșezi.

Dacă ai migrat de la un laptop de 2000 de lei la acesta, nu o sa vezi diferența. Dacă treci de la un flagship de 2000 de euro, vei sesiza, cu siguranță, că nu e un high end, cum nici tastatura  nu este cea mai performantă cu putință.

Ne-am fi dorit să fie și iluminată, dar chinezii nu au introdus această facilitate.

Butonul de pornire al HUAWEI MateBook D 15 are un cititor de amprente digitale încorporat (Fingerprint Power Button),, astfel încât poți să pornești dispozitivul și să te conectezi printr-un singur gest.

Se conectează rapid, fără probleme și e o soluție mai bună decât Windows Hello, care are nevoie să camera video iar aceasta este amplasată destul de neinspirat, după părerea noastră, între tastele F6 și F7.

Ca să o folosești, va trebui de fiecare dată să o activezi. Altfel, îți poți lua adio de la login-ul pe bază de recunoaștere facială.

Huawei MateBook D15 2021, rapid și responsiv

Odată pornit Windows-ul 10 Home instalat, vei simți de ce am lăudat acest laptop încă din start. Combinația – procesor Intel® Core™ i5-1135G7 pana la 4.20 GHz și cei 16 GB de RAM DDR4 își fac treaba cu prisosință, mai cu seamă că rulează sistemul de operare de pe un SSDe PCIe NVMe de 512 GB,  de la Samsung, un model foarte rapid.

Dacă vrei un laptop în 2021, este obligatoriu sa aibă un i5/i7, minim 16 GB de RAM și un SSD ca să îți meargă bine.

Cu această soluție hardware, asociată unei plăci video NVIDIA GeForce® MX250, te vei descurca cu siguranță fără probleme în programele de internet, în office, chiar și în câteva jocuri fără mari pretenții.

Procesorul are 4 nuclee, este tactat la 900 MHz- 2,4 GHz și prezintă un boost maxim Single Core de 4,2GHz.

Nu e un laptop de gaming și niciunul de editare video. Huawei MateBook D15 2021 e bun pentru browsing, pentru editare text, pentru văzut filme, youtube, ascultat muzică și astfel de aplicații multimedia.

Huawei MateBook D15 2021 mai are un avantaj la care trebuie să fi atent când îți cumperi un laptop în 2021. Are conectivitate wireless 802.11 ax 2×2, altfel spus Wi-Fi 6, fiind capabil să acopere o viteză teoretică de transfer de până la 1733 Mbps.

Îți trebuie, bineînțeles, să ai și un router pe Wi-Fi 6 și, odată setup-ul rezolvat, vei vedea ce înseamnă să intri pe internet la maximul de viteză posibil.

Ne-a plăcut și faptul că semnalul este unul stabil, grație antenei duble 2 x 2 MIMO.

Cum stă la capitolul periferice

Nu stă deloc rău, dimpotrivă. Avem pe partea din stânga, cum te uiți la el, o mufă USB Type C, un USB 3.2 și un port HDMI, iar pe partea dreaptă două USB 2.0 și o mufă de microfon & căști, de 3,5 mm.

Huawei MateBook D15 2021 mai are un atuu important. Îl poți conecta la telefon cu un program special, cu o simplă atingere, prin tehnologia Huawei Share. Nici nu ai nevoie de internet pentru asta.

Ecranul telefonului apare pe laptop, ceea ce îți permite să glisezi și să transferi fișiere de pe un dispozitiv pe celălalt și să editezi fișierele pe laptop în timp ce schimbi mesaje cu colegii pe telefon, folosind aceeași tastatură și același mouse.

HUAWEI MateBook D 15, încărcare rapidă

Laptopul are o baterie de 42Wh care ține destul de mult, cam 6,5 ore în testele făcute de noi. Vestea bună este că o poți încărca rapid cu chargerul de 65 W (care poate fi folosit și pentru telefon, fiind pe USB Type C), astfel că poate ajunge la 53% în numai 30 de minute.

Camera, un mare minus

Dacă este să criticăm ceva la acest laptop este camera care ar fi putut fi mai bună. În 2021, când focusul este pe conferințe live, pe zoom, skype și interacțiune online, să pui o camera de numai 720P HD a fost o decizie cel puțin neinspirată. Cum neinspirată este și plasarea acesteia în zona tastaturii.

Dacă ești în live video, vei avea tot timpul senzația că ai o față mai grasă, diformă decât e în realitate, din cauza unghiului bizar de captare.

La capitolul minusuri am putea trece și zona de microfoane & boxe. Chiar dacă sunt două microfoane, sunetul captat nu este unul foarte clar, iar cele două difuzoare, de 2W fiecare, sunt destul de slabe în materie de performanță. Ne-am fi dorit să fie mai clare, mai puternice.

Amestecă destul de rău bașii, înaltele și mediile, rezultând un sunet mult prea metalic pentru preferințele noastre.

Pentru un utilizator obișnuit, experiența nu va fi una deranjantă. Dar dacă treci de la un laptop performant la acest Huawei, vei sesiza, cu siguranță, diferența de sunet.

Concluzie

Laptopul HUAWEI MateBook D 15 este o soluție optimă pentru cei care își doresc un laptop de serviciu, pe care să editeze documente, să stea pe web, să facă lucruri uzuale.

Vine cu Windows 10 preinstalat, are un încărcător super rapid, pe USB Type C, pe care îl poți folosi și pe un telefon, iar dacă ai și un telefon Huawei, vei putea vedea pe laptop tot ce ai pe smartphone, grație tehnologiei Multi Screen Collaboration.

Altfel spus, ai la dispoziție un laptop rapid, cu ecran optim și care se încarcă rapid. Dacă te interesează, îl poți cumpăra de AICI.