Hummer-ul romanesc Rescue face senzatie in SUA (VIDEO)

Data: 16/10/2013 | Autor: .

rescue1Hummer-ul romanesc Rescue, masina de interventii lansata de firma Ghe-O Motors, face furori in presa internationala. Wired scrie cu cuvinte de lauda despre inventia auto romaneasca despre care afirma ca are performante tehnice si un pret mai bun decat Hummer H1.

Proiectat si construit integral in Romania de catre o companie mai putin cunoscuta, Ghe-o Motors, noul tot-teren botezat Rescue pare sa fie cea mai noua arma in lupta cu calamitatile naturale. “Un Superman cu inima diesel”, afirma Wired.

Off-roader-ul are o greutate de 3,2 tone, 5,2 metri lungime, 2,7 metri latime si 2,4 metri inaltime, iar anvelopele gigantice ii ofera o aderenta de neegalat chiar si pe zapada sau la traversarea apelor, unde Rescue are capacitatea de a pluti, asta in ciuda greutatei sale.

Sub capota “mastodontului” romanesc pot fi intalnite propulsoare pe benzina care dezvolta intre 340 si 500 de cai putere sau unitati pe motorina a caror putere este cuprinsa intre 218 si 304 CP respectiv.

Vehiculul cu caroserie autoportanta poate fi echipat cu senile pe rotile din spate, GPS, sistem plug si poate transporta 11 persoane. Modelul poate fi incarcat cu o tona de apa pentru stingerea incendiilor avand in echipare doua motopompe.