Hummer-ul romanesc Rescue va fi testat de Top Gear (VIDEO)

Data: 31/10/2013 | Autor: .

rescue1Jurnalistii de la celebra emisiunea auto Top Gear vor veni in perioada urmatoare in Romania pentru a testa “Hummer”-ul Rescue, masina de interventii lansata de firma Ghe-O Motors. Masina costa intre 70.000 si 119.000 de euro cu TVA.

Informatia a fost prezentata de companie, care  a anuntat ca expertii Top Gear le-au solicitat sa faca un test cu masina pe care sa il prezinte ulterior in cadrul emisiunii.

Top Gear este cea mai urmarita emisiune de televiziune pe teme auto din lume, fiind difuzata in peste 200 de tari de pe toate continentele.

Rescue a aparut, in ultima vreme, in toata presa internationala.  Wired a scris cu cuvinte de lauda despre inventia auto romaneasca despre care afirma ca are performante tehnice si un pret mai bun decat Hummer H1.

Proiectat si construit integral in Romania de catre o companie mai putin cunoscuta, Ghe-o Motors, noul tot-teren botezat Rescue pare sa fie cea mai noua arma in lupta cu calamitatile naturale. “Un Superman cu inima diesel”, afirma Wired.

Off-roader-ul are o greutate de 3,2 tone, 5,2 metri lungime, 2,7 metri latime si 2,4 metri inaltime, iar anvelopele gigantice ii ofera o aderenta de neegalat chiar si pe zapada sau la traversarea apelor, unde Rescue are capacitatea de a pluti, asta in ciuda greutatei sale.

Sub capota “mastodontului” romanesc pot fi intalnite propulsoare pe benzina care dezvolta intre 340 si 500 de cai putere sau unitati pe motorina a caror putere este cuprinsa intre 218 si 304 CP respectiv.

Vehiculul cu caroserie autoportanta poate fi echipat cu senile pe rotile din spate, GPS, sistem plug si poate transporta 11 persoane. Modelul poate fi incarcat cu o tona de apa pentru stingerea incendiilor avand in echipare doua motopompe.