Lenovo Yoga. Cum arata tableta cu cea mai mare autonomie din lume (VIDEO)

Data: 31/10/2013 | Autor: .

lenovo-yoga-tablet-11-635x640Pe youtube au inceput sa apara primele unboxing-uri cu noua tableta Lenovo Yoga, un gadget ce se lauda cu o autonomie record, de 18 ore.

Modelele de 10 si de 8 inci cu WiFi folosesc procesoare MT8125, iar cele cu 3G sunt prevazute cu procesoare MT8389 Quad Core, avand o capacitate de 16 sau 32 GB si sistem de operare Android 4.2. De asemenea echipate cu sisteme audio Dolby®, difuzoarele frontale ale tabletei Yoga creeaza o puternica ambianta sonora, care se pastreaza nealterata si prin folosirea castilor.

Extrem de mobile, tabletele Yoga cantaresc 605 grame (modelul de 10 inci) sau 400 de grame (modelul de 8 inci). Sunt prevazute cu monitoare cu rezolutie 1280 x 800 si doua camere video – una de 5 MP cu auto focus in spate si inca una in fata; un slot micro SD ce extinde volumul de stocare pana la 64 GB; WiFi si opțional 3G in anumite tari, precum si o conexiune micro USB si sistem Dolby DS1.

Lenovo ofera o tastatura Bluetooth optionala pentru modelul de 10 inci care functioneaza ca un capac, porneste tableta din modul sleep cand este detasata si o opreste cand este atasata. Utilizatorii din anumite tari pot opta si pentru un adaptor wireless WD100 care transmite semnalul video de la tableta catre un televizor. Lenovo ofera un portofoliu de servicii pentru tableta Yoga, inclusiv extensii de garantie, upgrade si suport tehnic premium.

Prețul estimativ al Lenovo Yoga este de 229 euro și respectiv 299 euro pentru modelele de 8 inci si 10 inci. Cele doua modele vor fi disponibile din noiembrie 2013. Prețul estimativ al capacului-tastatura Lenovo Yoga 10 Bluetooth Keyboard este de 99 euro.

Noua tableta Yoga ofera trei moduri unice de utilizare. Cu ajutorul unui maner (grip) cilindric, modul hold de utilizare este conceput pentru a potrivi tableta comod in mana oricarui utilizator, astfel incat Yoga Tablet sa fie mai usor de tinut si sa ofere un control mai bun al ecranului, chiar și in situatii in care tabletele obisnuite necesita doua maini. Modul Hold simplifica lectura, navigarea in retele sociale sau pe internet.

Pentru a converti Yoga Tablet in modul stand este suficienta rotirea cu 90° a cilindrului lateral, ceea ce duce la deschiderea unui suport care ii permite tabletei sa stea singura in pozitie aproape verticala pe birou sau pe masa. Utilizatorii pot modifica unghiul tabletei intre 110° si 135°. Modul Stand permite vizionarea foarte confortabila a unor filme, efectuarea unor apeluri video si folosirea ecranului tactil cu zece puncte de atingere fara a folosi accesorii suplimentare.
Utilizatorii pot aseza tableta Yoga in modul tilt (inclinat) pentru a scrie text pe tastatura virtuala, a accesa jocuri sau a naviga pe internet, cu tableta așezata pe masa la un unghi mai bun de vizionare.

Pentru o experienta si mai buna, utilizatorii pot activa optiunile software de auto-detectare a modului folosit, care aduc la indemana aplicatiile frecvent folosite in modurile hold si stand.
Designul multimodal al Tabletei Yoga nu ofera doar o experienta mai buna de folosire, ci si o crestere a autonomiei pana la 18 ore, semnificativ mai mult decat in cazul tabletelor obisnuite. Manerul cilindric lateral include baterii duale puternice si, spre deosebire de majoritatea tabletelor, Yoga Tablet dispune de baterii folosite de obicei in laptopuri.
Yoga Tablet poate chiar incarca alte dispozitive precum smartphone-uri, prin tehnologia USB on-the-go2.