Hyundai Kona Electric. SUV-ul sud-coreenilor bate recordul de autonomie

Data: 28/02/2018 | Autor: .

Hyundai Kona Electric. SUV-ul sud-coreenilor bate recordul de autonomieDupă modelele ix35 Fuel Cell, NEXO şi IONIQ, a venit rândul primului SUV electric dezvoltat de sud-coreenii de la Hunday. Hyundai Kona Electric abundă de tehnologie de ultimă generaţie şi promite o autonomie remarcabilă, de până la 469 de kilometri, relatează GadgetReport.ro

După ce a vândut peste 1,5 milioane de SUV-uri din 2001 şi până în prezent, din modelele Santa Fe, Grand Santa Fe, Tucson şi Kona, sud-coreenii vor să dea lovitura cu primul lor SUV electric.

Dezvoltat pe platforma Kona, modelul este identic din punct de vedere vizual cu cel cu motoare clasice. Propulsia electrică, una foarte bine optimizată, face însă diferenţa.

Hyundai Kona Electric vine în două variante de motorizare, una de 99 kW şi o alta de 150 kW. Prima asigură 135PS, echivalentul a aproximativ 120 de cai putere (1PS = 0.986 cai putere), iar a doua oferă 204 PS, adică aproape 190 de cai putere.

Modelul de 99 kW asigură o autonomie de până la 300 km, în timp ce varianta de 150 kW promite o autonomie remarcabilă, de până la 469 de kilometri şi o acceleraţie de 7,6 secunde (0-100 km/h)

Dincolo de aceste performanţe, Hyundai Kona Electric abundă de tehnologie de ultimă generaţie, de la farurile LED Daytime, display-ul de 7 inchi touchscreen cu Android Auto/Apple CarPlay şi Wireless Charging, la acoperişul electric şi frânele inteligente, care conservă energia şi asigură un boost pentru baterie.

Hyundai Kona Electric include şi noua platformă de asistenţă auto SmartSense care oferă tot felul de funcţii, de la prevenţia în caz de coliziune şi protecţie pentru pietoni (Forward Collision Avoidance Assist with Pedestrian Detection), la suportul pentru menţinerea traiectoriei şi limitatorul inteligent de viteză (Blind Spot Collision Warning & Rear Cross Traffic Collision Warning, Lane Keeping Assist, Driver Attention Warning, Intelligent Speed Limit Warning & Lane Following Assist).

Modelul Hyundai Kona Electric va fi disponibil în şapte variante de culoare şi două tonuri de acoperiş la preţuri încă neanunţate.

Mai multe detalii aflati de pe site-ul Hyundai.